Ocena: 6.6/10
Ocena korisnika: 5.3/10
(3 glasova)

SINOPSIS

1660. kralj Charles Stuart II. (D. Fairbans jr.) živi kao izbjeglica u Nizozemskoj, inkognito pomažući lijepoj Katie (P. Croset, kasnije Rita Corday - u njezinoj prvoj većoj filmskoj ulozi) na farmi i u konačištu, radeći najteže poslove - od oranja, sadnje tulipana do kuhanja i posluživanja gostiju, ali uživa u svemu tome. Ona ne sumnja u njegov kraljevski indentitet, a on se u nju polako, ali sigurno zaljubljuje. U međuvremenu, sve se priprema za njegov veliki povratak u domovinu...
Izvrsno uprizorenje o ponovnom vraćanju kralja Charlesa Stuarta II. na englesko prijestolje, nakon Cromwellova poraza. Malo akcije (uglavnom mačevalačke), puno dijaloga, sjajna fotografija Franza Planera i efektna kazališna scenografija (rekonstruirana u holivudskim studijima), te izvrsni sporedni glumci (osobito ondašnja seks-bomba Maria Montez u kratkoj ulozi dobronamjerne grofice), kao i maštovita režija Maxa Ophulsa, glavne su odlike ovog filma. Douglas Fairbanks jr., osim što glumi u glavnoj ulozi, scenarist je i producent ovog filma.

Fotografije

Prognanik

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.