SINOPSIS

Intimni profil jedne od najuticajnijih mislilaca 20. veka. Film istražuje život književne, političke i feminističke ikone kroz arhivski materijal i priče njenih prijatelja, porodice, kolega i ljubavnika.
„O Suzan Zontag“ je intimna i iznijansirana istraga života jedne od najuticajnijih i najprovokativnijih mislilaca 20. veka. Govoreći vatreno ali dostojanstveno tokom svoje karijere, Suzan Zontag je postala jedna od najvažnijih književnih, političkih i feminističkih ikona svoga doba. Dokumentarac prikazuje Suzanin život kroz eksperimentalne fotografije, arhivski materijal, priče prijatelja, porodice, kolega i ljubavnika, kao i njene reči, koje čita glumica Patriša Klarkson. Od rane zaljubljenosti u knjige i prvog iskustva u gej baru, preko braka u ranoj mladosti pa sve do poslednjeg ljubavnika, ovaj dokumentarac zapravo predstavlja zadivljujuć uvid u život kritičarke i spisateljice čija su dela o fotografiji, ratu, bolesti i terorizmu aktuelna i danas.

Fotografije

O Suzan Zontag

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Ajkula protiv predatora (2017)

    image
    Retki i neverovatni primeri napada na ajkule, uhvaćeni objektivima odvažnih fotografa i slučajnih prolaznika. Uz pomoć stručnjaka, analiziraćemo ove neverovatne...
  • Safari u Africi (2013)

    image
    Ekspedicija koju predvode istraživači Kevin i Mara počinje u pustinjskim dinama Namibije i ide preko celog afričkog kontinenta, do planine Kilimandžaro....
  • Američki svingeri (2008)

    image
    Uspon i pad poznatog seks kluba Platos Retrit.
  • Ajkule ljudožderi (2019)

    image
    U ovoj emisiji dva najveća stručnjaka za ajkule pokušavaju da dokažu da se napadi između ajkula dešavaju mnogo češće nego što mislimo.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.