Ocena: 6.5/10
Ocena korisnika: 9/10
(2 glasova)

SINOPSIS

Godina je 1923., Engleska. U razgovoru svojice muškaraca počinje priča o Alfredu Dreyfusu, koji je, iako su postojali dokazi da je nevin, osuđen kao špijun i žrtvovan u ime višeg cilja: ugleda francuske vojske.
Pukovnik Georges Picquart (R. Dreyfuss), šef francuske kontraobavještajne službe, dobio je zadatak da istraži slučaj. Već površan pogled na tzv. dokaze dovoljan mu je da shvati kako je slučaj namješten. Većina oštro napada Dreyfusa, neomiljenog jer je Židov, a oni koji misle drukčije počinju izazivati nerede na ulicama. Iako i sam nije simpatizer Židova, Picquart ne može donijeti nepravednu odluku. Osim što otkrije da Dreyfus nije izdajica, otkrije i tko jest, no njegovi pretpostavljeni ne žele prihvatiti istinu. U ime viših ciljeva, da sačuvaju ugled i autoritet vojske, tjeraju Picuarta da svjedoči neistinu, a kad on to odbije, šalju ga izvan Pariza. Cijeli slučaj poprima razmjere najvećeg skandala krajem stoljeća, osuđen je čak i Émile Zola, a Dreyfus robija na Vražjem otoku...

Fotografije

ZATVORENICI ČASTI

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.