poster

Moje levo stopalo - Priča o Kristiju Braunu

My Left Foot (1989)

dramski, biografski | Irska, Ujedinjeno Kraljevstvo
Reditelj: Jim Sheridan

Ocena: 7.8/10
Ocena korisnika: 9.4/10
(9 glasova)

SINOPSIS

Biografska drama snimljena prema autobiografiji poznatog irskog pisca Christyja Browna, koji je od detinjstva boluje od cerebralne paralize, a jedino je svojim levim stopalom mogao pisati i slikati. Priča počinje 1959. godine kada je Christy gost u kući Lorda Castewellanda gde se nalazi grupa ljudi koji su takođe gosti na dobrotvornoj večeri za obolele od cerebralne paralize. Christy tamo upoznaje bolničarku Mary Carr koja mu je dodeljena da pazi na njega i pomaže mu, posebno zbog njegove sklonosti ka piću, jer mora biti trezan za svečani govor. Dok Christy potajno pije na slamku iz flaše skrivene u svom smokingu, Mary čita njegovu autobiografiju, saznajući sve o njegovom detinjstvu, mladosti, borbi s bolešću, lečenjima, kao i ljubavi ka umetnosti i velikom daru za pisanje i slikarstvo.

Fotografije

Moje levo stopalo - Priča o Kristiju BraunuMoje levo stopalo - Priča o Kristiju BraunuMoje levo stopalo - Priča o Kristiju BraunuMoje levo stopalo - Priča o Kristiju Braunu

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.