SINOPSIS

Dramski spektakl kroz četiri priče o netrpeljivosti kroz stoljeća. U Padu Babilona prikazana je urota protiv plemenitog kraljevića; u Nazarećaninu sukob Isusa s farizejima i njegovo raspeće; u Srednjovjekovnoj priči tema je Bartolomejska noć; a suvremena priča Majka i zakon, prema istinitom slučaju Stielow iz 1914., prikazuje podvalu zbog koje je Mladić osuđen na smrt, a njegova supruga poduzima sve da ga spasi.
U svim je pričama naglasak na ljudskim patnjama zbog društvenih nepravdi, vjerske nesnošljivosti, licemjerja, intriga - općenito netrpeljivosti raznih vrsta, a jedina konstantna snaga otpora je ljubav.
Remek-djelo nijemog filma "Netrpeljivost" bio je Griffithov odgovor na napade zbog rasističkih naznaka u njegovom filmu "Rođenje jedne nacije".

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Lažljivi glas (2003)

  image
  Film govori o novinaru prevarantu iz Vašingtona Stivenu Glasu, koji se vinuo visoko kao mladi pisac u svojim dvadesetim godinama, postavši novinar časopisa The...
 • Beba iz Makona (1993)

  image
  Radnja ovog kontroverznog filma dešava se u 17. veku. To je čudesna priča o prelepom detetu-svecu koje njegova sestra iskorišćava zbog novca i moći, a ubeđena je...
 • Troja (2004)

  image
  Troja je senzacionalan epski film u pravom smislu te reči, inspirisan Homerovom Ilijadom, koji donosi priču o ratu između Grka i Trojanaca koji počinje nakon što...
 • Vrata pakla (1953)

  image
  Radnja je smeštena u Heianski period, odnosno u godinu 1159. kada u vreme Heiji ustanka samuraj želi oženiti dvorsku damu pre nego što otkrije da je već udata.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.