poster

Berlin calling

BERLIN CALLING (2008)

Reditelj: Hannes Stöhr

Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocena: 7.3/10
Ocena korisnika: 8.3/10
(7 glasova)

SINOPSIS

Glazba nije samo poziv i zabava, ona je i način života.
S djevojkom Mathilde (Rita Lengyel), techno DJ i producent iz Berlina Martin Karow Ickarus (Paul Kalkbrenner) svira u klubovima po svijetu, istovremeno smišljajući novi album. Kako bi mogao neprestano tulumariti i raditi, Ickarus uzima velike količine raznih droga, koje ga konačno dovode do ludila. Nakon što napravi eksces u jednom berlinskom hotelu, završi na psihijatrijskom odjelu na kojem nastavlja druženje s drugim pacijentima i rad na novom albumu.
I sam po vokaciji techno DJ, Paul Kalkbrenner nije imao problema uživjeti se u lik Ickarusa, štoviše, čak je isporučio i soundtrack filma. Berlin se kao europska prijestolnica techno glazbe pokazao kao idealna lokacija za film, koji je ubrzo nakon prikazivanja proglašen obaveznim za gledanje klupskoj populaciji te kultnim ostvarenjem. Istovremeno ozbiljan i duhovit, „Berlin Calling prikazuje glazbenu scenu, kulturu i industriju te sve njene aktivne i pasivne sudionike, no niti u jednom trenu se ne postavlja snishodljivo prema akterima, te uspijeva ostati pitak i zabavan. Bez obzira uživate li u dotičnoj glazbi ili ste samo gledatelj sa strane, hvaljeni Berlin Calling je obvezna stanica svakom imalo ozbiljnijem filmofilu.

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.