poster

An Occasional Hell

AN OCCASIONAL HELL (1996)

Reditelj: Salomé Breziner

Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocena: 4.9/10

SINOPSIS

Dr. Ernest Dewalt (T. Berenger) nekadašnji je detektiv, sposobni policajac koji je karijeru čuvara zakona zamijenio puno mirnijim životom fakultetskog profesora i književnika. Ubrzo nakon što njihov slikoviti gradić na Floridi potrese okrutno ubojstvo Alexa Laughtona (S. Lang), Ernestu se za pomoć obrati privlačna Laughtonova udovica Elizabeth (V. Golino). Budući da je prilikom Alexova ubojstva nestala njegova ljubavnica, atraktivna Jeri Gillen (K. Wuhrer) koju je Ernest i osobno poznavao, profesor pristane istražiti slučaj. Kad od nesretne Elizabeth dozna da je ona već odavno znala za suprugovu nevjeru, te da ju je mjesecima mučila ljubomora, Ernest posumnja u njezinu nedužnost. U međuvremenu do istog zaključka dođe i grubi detektiv Abbott (R. Davi), Ernestov stari znanac koji odluči iskoristiti profesorova saznanja o zločinu. Doznavši da u blizini mjesta ubojstva žive ekscentrični Clifford Jewett (D. Tilley) i njegov mentalno zaostali brat Draper (G. Lewis), traperi koji često zalaze u šumu, Ernest ih posjeti i zatekne u trenutku uređivanja okućnice i kopanja jame u vrtu. Kad agresivni Clifford nasrne na njega, Ernest zaključi da je pronašao nove sumnjivce. Istodobno shvaća da ga Elizabeth snažno privlači, ali i da ga sve više progone uspomene na njegov odnos s nestalom Jeri...
Noirovska triler drama Saloméa Brezinera (Tollbooth, Fast Sofa), hvaljenog redatelja nagrađivanog kratkog filma "Lift", dobar je film snimljen u produkciji glumca Toma Berengera i prema scenariju Randalla Silvisa, koji je naknadno napisao i istoimeni roman. Temom i ugođajem dijelom se oslanjajući na žanrovske odrednice tvrdokuhane krimi proze i podžanr tzv. južnjačke gotike, Breziner je stvorio intrigantno i dostatno zanimljivo ostvarenje. Dok u glavnoj ulozi gledamo karizmatičnog Toma Berengera (Detektiv i dama, Prva liga, Polje snova, Sliver, Zamjenik, Sjena sumnje, Ubojstvo vrana, Dan obuke), za sporednu ulogu u izvrsnoj ratnoj drami "Vod smrti" (1987) Olivera Stonea nominiranog za Oscara i nagrađenog Zlatnim globusom, njegovi su partneri atraktivna V. Golino (Kišni čovjek, Kakvi frajeri, Godina oružja, Napuštajući Las Vegas, Četiri sobe, Bijeg iz Los Angelesa, Frida), na festivalu u Veneciji 1986. godine nagrađena Zlatnim lavom za ulogu u filmu "Storia d´amore", i poznati R. Davi (The Goonies, Surovi ugovor, Umri muški, Dozvola za ubojstvo, Predator 2, Sin Pinka Pantera, Showgirls, serija Profiler).

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.