SINOPSIS

Dokumentarac o Ajertonu Seni, brazilskom vozaču Formule 1, koji je tri puta osvojio svetski šampionat pre nego što je poginuo u 34. godini.
Film „Sena“, prikazuje život trostrukog svetskog šampiona Formule 1, njegova fizička i duhovna dostignuća na stazi, večitu težnju ka savršenstvu i mitskom statusu koji je imao od 1984. do njegove iznenadne smrti deset godina kasnije. Film je napravljen u saradnji sa porodicom Ajertona Sene koja je dala dozvolu da se snimi prvi dokumentarac o njegovom životu, zatim sa upravnim odborom Formule 1 koji je obezbedio snimke koji ranije nisu prikazivani, i Institutom „Ajerton Sena“, dobrotvornom organizacijom osnovanom posle njegove smrti, a koja milionima ugrožene brazilske dece pruža priliku da se obrazuju.

Fotografije

SenaSenaSenaSenaSenaSenaSenaStudiocanalStudiocanalStudiocanalStudiocanalStudiocanal

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Ingrid Bergman - Njenim Rečima (2015)

    image
    Ingrid Bergman je bila jedna od najtalentovanijih glumica zlatne ere Holivuda. Dobitnica tri Oskara, nagrada kao što su BAFTA, Cezar i Toni. Bila je miljenica...
  • San (2014)

    image
    Film „San“ prikazuje kreativni proces više od 40 međunarodnih umetnika koji su učestvovali u pripremi večere sastavljene kao opera u 12 jela, sa gastronomskim...
  • Ubice iz dubine mora (2017)

    image
    Istražujemo načine kako sve životinje ubijaju u okeanu.
  • Večita planeta: Heroji okeana (2021)

    image
    Legendarna okeanografkinja Silvija Erl, i njene kolege naučnici, pripovedaju o radu koji se vrši širom sveta, za zaštitu morskih ekosistema.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.