Ocena: 6.0/10
Ocena korisnika: 6.9/10
(14 glasova)

SINOPSIS

Jugoslovenski film iz 1988. godine u režiji Lordana Zafranovića. Ostvarenje obiluje erotskim prizorima sa glavnim protagonistima, Nedom Arnerić i Rankom Zidarićem.
Haloa - praznik kurvi je jugoslovenski film iz 1988. godine. Režirao ga je Lordan Zafranović, a scenario je pisao Veljko Barbieri prema svojoj noveli Zatvor od oleandrovog lišća.

Film ima motiv ljubavnog torugla sa elementima osvete i tragedije, te se poigrava motivima erosa i tanatosa koji su u grčkoj mitologiji bogovi stvaranja života i smrti, ali i motivima psihoanalize, u kojoj je tanatos volja za smrću kao antonim erosu kao volji za životom. Ostvarenje obiluje erotskim prizorima sa glavnim protagonistima, Nedom Arnerić i Rankom Zidarićem.

Bračni par iz Nemačke, sredovečni Manfred i njegova mnogo mlađa supruga Majra, poreklom iz Zagreba letuju na Hvaru. Odseli su kod gospođe Marije, između čijeg sina i Majre dolazi do erotskih varnica. Vremenom, između Manfreda i Majre stvara se izrazita tenzija, a kraj filma oktriva Majrinu tajnu i pravi razlog dolaska na Hvar.
U glavnim ulogama: Neda Arnerić, Ranko Zidarić, Stevo Žigon, Dušica Žegarac...

Fotografije

Haloa - praznik kurvi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Talea (2013)

    image
    It's summer holidays, and the planned Italian holiday with Jasmin's foster family is just around the corner. Everyone is looking forward to the trip - except...
  • Mirno srce (2019)

    image
    Tri generacije jedne porodice okupljaju se tokom vikenda u seoskoj kući da provedu još malo vremena sa neizlečivo bolesnom majkom. Dok raste napetost između...
  • One More Time (2013)

    image
    Lucia is an aging Italian actress and director (beautifully portrayed by Antonioni's and Fellini's actress Lucia Bosé), decides to come back to the small town...
  • Planina (2015)

    image
    Film prikazuje odrastanje četrnaestogodišnjeg Davida koji je prisiljen postati čovek, i biti glava kuće, dok njegov deda broji svoje poslednje dane u bolnici.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.