Ocena: 4.6/10
Ocena korisnika: 8/10
(2 glasova)

SINOPSIS

Činovnik u velikoj banci, Ervan, igra, kocka se i dobija. Ali on želi još. Kad slučajno pročita članak o klimatologiji u naučnom časopisu, intuitivno povlači liniju između vremenskih promena i promena na berzi.
Ervan je izvanredan činovnik u čuvenoj njujorškoj banci. Blistajući u raju Vol Strita, on ga potresa u ritmu svog odvažnog kockanja, tražeći savršeno tržište. Dok čita članak o klimatologiji, zapanjuje ga postojanje istog obrasca u fizičkim merama i evoluciji cena na tržištu. Upoznaje Sibil, naučnicu koja je napisala članak, i ubeđuje je da primeni svoj model i na berzu. Uveren da je otkrio kamen mudrosti finansija, majku svih dobitničkih šema, ulaže veoma riskantnu opkladu, koja se završava samoubistvom njegovog najboljeg prijatelja. Dan kasnije, tržište dokazuje da je Ervan u pravu. Prekasno. Prognan iz finansijskih krugova, Ervan se povlači. Pokreće fond za ograničenje rizika zajedno sa Sibil koja mu pomaže da primeni model koji predviđa tok finansijskog tržišta. Ervan se pobedonosno vraća: njegov novi „leteći fond“ automatski doživljava veliki uspeh. Ovaj neporecivi trijumf smeta ne samo Ervanovim bivšim kolegama, nego i finansijskim institucijama.

Fotografije

Igre na berzi

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.