poster

Ispovijest neznancu

CONFIDENCES A UN INCONNU (1995)

Reditelj: Georges Bardawil

Ocena korisnika: 7/10

SINOPSIS

Petrograd, 1905. godine. Nemiri u zemlji sve su jači i jači, osiromašeni građani već izlaze na ulice. U takvoj atmosferi živi Natalija (S. Bonnaire), bogata Ruskinja francuskog podrijetla, koja pokušava osigurati sebi i svojoj djeci lagodan život na kojega je naviknuta. Međutim, kada joj premine suprug, ona shvati da su pred njom neki problemi koje neće samo tako moći riješiti, a prvenstveno se tiču nasljedstva. Također, moglo bi se dogoditi da joj pri tome ni vlastita majka (M. Dubois), kao ni njezina dvojica ljubavnika neće biti od velike koristi. Bilo kako bilo, Natalija pokušava iznaći načina da se spasi, a možda joj pri tome pomogne i nepoznati muškarac (W. Hurt) koji joj se nedavno upleo u život...

Confidences à un inconnu vrlo je solidan televizijski film; kostimirana drama iz svijeta bogate ruske buržoazije s početka 20. stoljeća. Prikazujući priču o problemima i patnjama u kojima se našla imućna Ruskinja francuskih korijena, film donosi toplu, no tešku priču o preživljavanju jedne žene, hrabre, iako nesavršene, kao što donosi i vlastiti komentar na tadašnje rusko društvo, poznato iz svijeta Tolstojevih romana i ostalih njegovih suvremenika. Izvrsno pogođeni kostimi i scenografija, dobro dočaran mentalitet tadašnjih ljudi i odlična gluma (osobito dvoje glavnih glumaca, slavne Chabrolove glumice Sandrine Bonnaire te američkoga glumca Williama Hurta). Film je režirao francuski televizijski redatelj Georges Bardawil.

Fotografije

Ispovijest neznancu

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.