SINOPSIS

Markantni Luca Morandi (G. Melki) francuski je pisac talijanskih korijena, čovjek u kasnim tridesetim kojeg osim krize srednje dobi sve više muči i kriza identiteta. Ne samo što je svjestan da ne posjeduje konkretan kulturni identitet, već ga i sve intenzivnije muče kreativna i mentalna blokada. Sve će se pogoršati kad jednog dana primi obavijest da je u Torinu preminuo njegov otac Antonio, uspješan kirurg koji se odavno razveo od Lucine majke. Baš kao i njegova sestra Isabella (A. Casar), i Luca je nakon razvoda rijetko viđao oca, te sad s Isabellom mora otputovati u Italiju da bi zajedno sredili sve detalje oko očeve sahrane. Oboje će se iznenaditi kad doznaju da se otac pretvorio u ženskara i zavodnika, koji se više puta ženio. Da nevolja bude veća, iza sebe je ostavio i velike dugove, no to možda i nije najgore što će Luca i Isabella otkriti o pokojnom ocu...

Zanimljiva, zabavna i emotivna komedija "Made in Italy" treći je dugometražni igrani a peti sveukupno film u dosadašnjoj karijeri scenarista i redatelja Stéphanea Giustija (Balada o Titusu, Bella ciao). Riječ je o prilično šarmantnom ostvarenju napučenom slikovitim likovima, u kojem se autor na razmjerno učinkovit način bavi dobro poznatim temama suočavanja s krizom srednjih godina i gubitkom identiteta, te zategnutih i neriješenih odnosa roditelja i djece. Autor to radi na zgodan ironijski pomaknut način, s osloncem na galski humor i uz umetanje velikog broja autobiografskih detalja. Poput svog protagonista, i redatelj Stéphane Giusti je podrijetlom Talijan odrastao u Francuskoj, koji je iskusio mnoge dvojbe koje muče i junaka filma. Kao i ostali Giustijevi filmovi, i ovaj je ležerno režiran, dramaturški i narativno koherentan te efektno stiliziran s umetanjem elemenata mjuzikla. Lepršavi humor i nepretencioznost najveće su vrline djela koje odlikuju i raspoložene glumačke interpretacije. U glavnoj ulozi nastupa poznati G. Melki (Angel-A, Largo Winch), a njegove su partnerice A. Casar (Sylvia), izvrsna karakterna glumica F. Fabian (Ljepotica dana, Moja noć kod Maud) i C. Murino (Operacija Korzika, Casino Royale).

Fotografije

Made in ItalyMade in ItalyMade in Italy

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.