poster

U potrazi za istinom

WHERE THE TRUTH LIES (1999)

Reditelj: Nelson McCormick

Ocena: 5.8/10

SINOPSIS

U Memphisu traje uzbudljiva predizborna kampanja čija je glavna zvijezda dr. Sander Morgan (J. Farwell), kandidat za američki Senat. Poznat po zalaganju za pravo žena na pobačaj, dr. Morgan izaziva oštre reakcije svojih oponenata. Kampanju mu vodi Dana Sue Lacey (M. Matlin) koju gluhoća nije spriječila da postane jednom od najboljih u svom poslu. Nakon što jedne večeri Dana stigne u Morganovu rezidenciju na dogovor, netko ubije kontroverznog političara za što okružni tužitelj Carter Tamiran (L. Ashby) optuži upravo Danu. Njezinu obranu preuzme mlada odvjetnica Lillian Rose-Martin (R. King), Tamiranova ljubav iz srednjoškolskih dana. Uvjerena u nevinost svoje klijentice, Lillian počne otkrivati istinu koja je dovela do političarevog ubojstva...

Malo što privlači pozornost američke javnosti kao estradizirane predizborne kampanje za sve razine vlasti. Velike ambicije, veliki novac i veliki šou, sve se to isprepleće u nekoliko mjeseci intenzivnoga medijskog praćenja različitih kandidata. O naličju jedne takve kampanje govori ovaj uzbudljivi TV film koji je okupio respektabilnu glumačku ekipu. Predvodi je oskarovka Marlee Matlin koja je nagradu Američke filmske akademije osvojila za film "Djeca manjeg boga", i to ne samo kao najmlađa dobitnica u povijesti Oscara u kategoriji najbolje glavne uloge (na svečanoj je dodjeli 1987. imala 22 godine), nego i kao osoba gluhonijema od rođenja. Marlee Matlin u međuvremenu je ostvarila uspješnu karijeru na malim ekranima uključujući nastupe u hit serijama Kućice u cvijeću, Pravda za sve i Zapadno krilo. Odvjetnicu tumači izvrsna R. King, poznata po nastupima u hitovima "Ray" i "Državni neprijatelj" u kojima je glumila uz Jamieja Foxxa i Willa Smitha. U ostalim su ulogama L. Ashby (serija The Young and the Restless), J. Farwell (White-Collar Crime), R. Blanche (The Skin Horse), te B. McNamara, nominiran za Zlatni globus za film "Billionaire Boys Club". Redatelj je Nelson McCormick (serije Hitna služba i Ekipa za očevid), dok je jedna od izvršnih producentica sama Marlee Matlin.

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.