SINOPSIS

Raskošni prikaz američkog društva u period od 1900. do 1913. godine. Film prati tri priče: sudbinu jednog umetnika emigranta, sagu o Gibson curi Evelin Nezbit Šo i potragu jednog afroamerikanca za pravdom.
Mladi crni umetnik dolazi upetljava se u živote jedne bele porodice iz visokog društva, živote protkane rasiznim tanzijama, nevernošću, nasiljem i drugim poslasticama, koje su krasile život u Njujorku početkom XX veka.
Regtajm je američka drama iz 1981. godine, koju je režirao Miloš Forman na osnovu istoimenog istorijskog romana E.L. Doktoroua. Rdnja se odvija u Njujorku i njegovoj okolini, u Nju Rošelu i Atlantik sitiju. Obuhvata realne istorijske likove o događaja tog doba, ali i fiktivne. U njemu se poslednji put na filmu pojavljuju Džejms Kegni i Pet Obrajan, a spada i među najranije uloge (doduše, epizodne) Semjuela L. Džeksona, Džefa Danijelsa, Fren Drešer. Obuhvata i nepostpisano pojavljivanje Džeka Niklsona.
Film je nominovan za osam Oskara.

Fotografije

RegtajmRegtajmRegtajmRegtajmRegtajmRegtajmRegtajmRegtajmRegtajm

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.