poster

Dečko dama kralj špijun

Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

triler, dramski, misterija | Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Nemačka, SAD
Reditelj: Tomas Alfredson
STAR Movies | 15.5.24. | 23:45

Ocena: 7.0/10
Ocena korisnika: 8.1/10
(69 glasova)

SINOPSIS

Godina je 1973. Hladni rat nastavlja da narušava međunarodne odnose sredinom dvadesetog veka. Britanska tajna obaveštajna služba, poznata i kao MI6 ili pod šifrovanim imenom Cirkus, trudi se da drži korak sa špijunažom ostalih zemalja i učini Veliku Britaniju bezbednom. Direktor Cirkusa, poznat kao Kontrola, lično šalje posvećenog operativca Džima Pridoa u Mađarsku. Džimova misija kreće po zlu i Kontrola biva izbačen iz Cirkusa, kao i njegov najbolji poručnik Džordž Smajli, špijun britkog uma. Podsekretar Oliver Lejkon uskoro poziva Smajlija. Šalje ga na tajni zadatak po nalogu vlade, jer postoji opravdan strah da u Cirkusu već dugo radi dvostruki agent ili krtica, koji radi i za Sovjete. Zajedno s mlađim agentom Piterom Gilamom, Smajli analizira aktivnosti Cirkusa u prošlosti i sadašnjosti. Pokušavajući da identifikuje krticu, Smajlija progoni njegov poslovni odnos s vrhunskom ruskom špijunkom Karlom koji datira od pre nekoliko decenija. Ne mogu ući u trag krtici sve dok nezavisni agent Riki Tar neočekivano ne stupi u kontakt s Lejkonom. Na tajnom zadatku u Turskoj, Riki se zaljubljuje u prevarenu udatu ženu, Irinu, koja tvrdi da ima ključne dokaze. Nezavisno od toga, Smajli shvata da je Kontrola suzio listu mogućih krtica na pet ljudi. To su ambiciozni Persi Alelajn, kome je dao šifrovano ime Limar, uglađeni samouvereni Bil Hejdon, zvani Krojač, snažni Roj Bland, zvani Vojnik, nametljivi Tobi Esterhejz, zvani Siromah i sâm Smajli.

Fotografije

Dečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijunDečko dama kralj špijun

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.