poster

Poslednje sovuljage i prvi petli

Poslednje sovuljage i prvi petli (1983)

dramski | Jugoslavija
Reditelj: Zdravko Šotra

Ocena: 6.8/10
Ocena korisnika: 5.5/10
(2 glasova)

SINOPSIS

TV film "Poslednje sovuljage i prvi petli" odigrava se u Beogradu, krajem Drugog svetskog rata. Dok se vode borbe za oslobođenje grada u vili porodice Stričević na Dedinju okupljaju se pripadnici tri generacije. To su predstavnici predratne buržoazije, kao i njihova deca koja slute novo doba i koja su povezana sa skojevcima. Stariji su zbunjeni i očekuju dalji ravoj događaja priželjkujući obnovu nekadašnjih društvenih odnosa.
Neizvesnost se povećava kada u kuću bane Marko, član porodice, koji je upravo napustio svoju četničku grupu tražeći spas u bekstvu. Tokom duge noći, uz topovsku paljbu i detonacije, razvijaju se do kraja krizne situacije i sukobi u porodici. Veliki istorijski događaj – oslobođenje i revolucionarni pokret – prelama se u sudbinama pojedinaca najavljujući slom građanskog društva i uspostavljanje novog poretka.

Fotografije

Poslednje sovuljage i prvi petliPoslednje sovuljage i prvi petliPoslednje sovuljage i prvi petliPoslednje sovuljage i prvi petli

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.