SINOPSIS

Malo mjesto u Banatu, nešto nakon Prvog svjetskog rata. Osamljenoj Anici Granfild (K. Kovačević) pripalo je veliko očevo imanje koje odluči podijeliti s osobom koju voli: njezin odabranik je siromašni udovac Sava (M. Vasić), njezin dragi iz djetinjstva, kojega ona upita želi li je za ženu i bi li, sa svojom kćerkom, došao u njezin imućni dom. Pristavši, Sava se useli, no ubrzo se pojave problemi: on je, naime, u velikim dugovima te traži nekoga tko bi mu mogao novčano pomoći. Ne voli Anicu, a počne ga privlačiti prostitutka koja radi u mjesnoj javnoj kući. Nedugo zatim i Anica se okrene svojemu ljubavniku, radniku na imanju, što dodatno zakomplicira odnose među ukućanima...

"Bledi mesec" Ljubiše Samardžića, poznatoga srpskoga glumca i redatelja, treći je nastavak njegove trilogije počete 2004. filmom "Jesen stiže, Dunjo moja", a nastavljene filmom "Konji vrani". Priča je to o nesretnom seljaku Vasi Lađarskom (opjevanoga u poznatoj baladi Đorđa Balaševića) kojega životne neprilike - rat, bijeda, neostverene ljubavi - odvedu na pogrešan put i učine još nesretnijim. Korektno režiran, vrlo čvrstoga scenarija (scenarista Đorđa Milosavljevića) i odličnih odnosa među likovima, film je uvjerljivo svjedočanstvo o malim ljudima iz Srbije s početka 20. stoljeća. Tome pridonosi i izbor glazbe te pogođeni kostimi i scenografija.

Fotografije

Bledi mesecBledi mesecBledi mesecBledi mesec

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.