Ocena: 5.8/10
Ocena korisnika: 5.7/10
(3 glasova)

SINOPSIS

Toby Wilson (J. Lipnicki) ima dvanaest godina, kao i jegov najbolji prijatelj Cal (C. Linley). Iako se druži s Calom, Toby, u stvari, najviše voli biti u društvu s Wayneom, Calovim starijim bratom, kojemu se divi kao svom junaku i koji ga štiti u nevoljama. On misli da je Cal preglup da shvati kako je divno imati takvog starijeg brata. Toby nema brata, živi s ocem i majkom, no majka odlazi u Nashville, na nacionalno natjecanje u pjevanju. Iako nije prošla u finale, ne vraća se kući, jer joj je netko obećao da će snimiti ploču. Malo-pomalo, Toby počinje shvaćati da se majka neće vratiti. Wayne odlazi u rat, a za Tobyja je to podjednak gubitak. No, u mjesto stiže neobična cirkuska skupina: tko želi vidjeti najdebljeg dječaka na svijetu, teškog više od 220 kilograma, treba platiti ulaznicu od pet dolara. Debeli dječak je Zachary Beaver (S. Neulinger), naviknut da ga svi promatraju kao čudovište. Isprva ga i Toby i Cal gledaju na isti način, no neki događaji nagnat će Tobyja na razmišljanje: Zachary će ostati sam u cirkuskoj prikolici, jer njegov partner i skrbnik Paulie (K. Corrigan) odlazi po nove zabavljače. Socijalna služba mora Zacharyja poslati u dom i Zachary je zbog toga nesretan, najviše zato što se, ako ode u dom, neće stići krstiti, pa nikad na nebu neće sresti svoju mamu koja je umrla. Toby, i sam nesretan zbog loših događaja koji ga prate, odluči pomoći Zacharyju... Iako tek dvanaestogodišnjak, Toby će, uz Zacharyjevu pomoć, shvatiti da je najveća pogreška misliti da postoji normalno i nenormalno, nego da smo svi jednako neobični.

Film je režirao John Schultz, prema svom scenariju, koji je napisao prema istoimenom romanu Kimberly Willis Holt. John Schultz redatelj je srednje generacije, nekadašnji bubnjar grupe Connells, koji režira od 1993. i osvojio je više nagrada za režiju (Brončanu nagradu u Tokiju za Bandwagon; nagrada mlade publike na festivalu u Gijonu za film Like Mike...), a film When Zachary Beaver Came to Town osvojio je Kristalno srce na festivalu u Heartlandu 2004. godine.
Posebno treba istaknuti glavnog glumca, Jonathana Lipnickog, darovitog dječaka koji je počeo glumiti sa šest godina. Do sada je glumio u dvadesetak filmova i već osvojio niz glumačkih nagrada: nagradu kritičara i Young Artist Award za ulogu u filmu Jerry Maguire; nagradu Saturn za film The Little Vampire; Young Start Award za film Stuart Little itd.

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.