Ocena: 8.0/10
Ocena korisnika: 8.7/10
(3 glasova)

SINOPSIS

Upoznajte Stjuarta Šortera. On obožava alkohol i heroin. Uživa u bolu. On je bivši robijaš i psihotični beskućnik opsednut noževima. I njegova životna priča je potpuno neodoljilva.
HBO predstavlja proslavljenu filmsku adaptaciju biografske hit knjige Aleksandra Mastersa: Stjuart: Život unazad. Pisac (Benedikt Kumberbač) se osvrće na život svog neobičnog prijatelja Stjuarta (Tom Hardi), beskućnika i alkoholičara koji je u detinjstvu preživeo traumatično iskustvo. Kratak život Stjuarta Šortera (Tom Hardi) bio je ispunjen haosom i nedaćama. Bio je alkoholičar, beskućnik, narkoman, obožavao je noževe i imao zlosrećnu sklonost ka nasilju. Ipak, Stjuartov život će dobiti neočekivani tok kada upozna pisca i dobročinitelja, Aleksandera Mastersa (Benedikt Kumberbač), sa kojim će započeti neočekivano prijateljstvo. Pošto mu Aleksander kaže da želi da napiše njegovu biografiju, Stjuart ga ubedi da priču ispriča unazad, ne bi li bila „uzbudljivija – kao knjige o ubistvima Toma Klensija“. I dok se njihova čudna veza razvija, Stjuart polako priča unazad svoju životnu priču, kojoj njegova zanimljiva ličnost i opori humor daju gotovo tragikomičan prizvuk. Kroz pljačke poštanskih ekspozitura, pokušaja samoubistva i boravka u brojnim institucijama, Aleksander je uspeo da baci pogled na njemu potpuno strani svet i počne da razume kako je Stjuartov život mogao toliko da izmakne kontroli.

Fotografije

Stjuart: Život unazad

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.