SINOPSIS

Godina je 1961. Kempton Bunton, 60-godišnji taksist, krade Goyin portret Vojvode od Wellingtona iz Nacionalne galerije u Londonu. Prva je to (i do sada jedina) krađa u povijesti ove ugledne institucije. Kempton šalje informaciju o povratu slavne slike pod uvjetom da vlada uloži više u skrb za starije osobe – nakon čega predvodi kampanju s ciljem pružanja usluge besplatne televizije umirovljeničkoj populaciji. Ono što se zatim događa postaje legendom. Tek 50 godina kasnije, na svjetlo dana isplivat će prava istina – Kempton je ispleo mrežu laži. Jedina istina bila je to da je riječ o dobrom čovjeku, odlučnom promijeniti svijet i spasiti vlastiti brak – kako i zašto je iskoristio Vojvodu ne bi li to postigao posebna je priča. Pred nama je i više nego zoran primjer kako postupci svakoga od nas mogu napraviti razliku i promijeniti društvo nabolje.

Fotografije

VojvodaVojvoda

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Fahim, mali princ šaha (2019)

    image
    Istinita priča o Fahimu Mohamedu, svetskom junior šampionu u šahu, rodjenom u Bangladešu 2000. godine, koji trenutno igra za Francusku.
  • Čaplin (1992)

    image
    Čaplinov karakter, vrećaste pantalone, smešan cilindar i velike cipele, do danas su ostali njegov zaštitni znak, zahvaljujući kojem je postao prva filmska zvezda...
  • Dan majke (2021)

    image
    Jedno popodne romantičnog uživanja engleske sobarice i njenog ljubavnika ima posledice koje će zauvek promeniti život mlade žene.
  • Berni (2011)

    image
    Lokalni pogrebnik osmišljava neobičnu strategiju - ubija svoju žrtvu-bogatu udovicu i stvora iluziju da je ona živa. U malom gradu u Teksasu lokalni pogrebnik...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.