poster

Pećina

Il buco (2021)

dramski | Italija

Gde gledati
U bioskopu od 30.9.22.
Cineplexx
Ocena: 6.7/10

SINOPSIS

Jedan od najboljih savremenih italijanskih reditelja Mikelanđelo Framartino kada govori o svom novom filmu “Pećina”, objašnjava kako je 1961. godina svuda u svetu bila godina uspona – “ u Italiji je podignut “Pireli” neboder, simbol najvišeg postignuća posle Drugog svetskog rata, a Moskva/SSSR je poslala astronaute u svemir. Nasuprot tome, nekoliko mladih speleologa krenulo je u zemlju da istraži dubine. “Koristeći jezik filma, mogli bismo da kažemo da pećine predstavljaju pozadinu scene, večni mrak, negostoljubiv za kameru. Kako bilo, oni koji vole film, znaju da to predstavlja samu suštinu filma kao i našu najdublju esenciju. Zadivljen sam činjenicom da su speleologija, bioskop (film) i psihoanaliza rođeni iste godine – 1895”.
Film “Pećina” prikazuje nesvakidašnju avanturu mladih članova grupe speleologa iz Pijemonta koja, pošto je već istražila pećine severne Italije menja pravac u avgustu 1961. i kreće na jug da istraži ostale pećine nepoznate ljudima, ulazeći u podzemlje potpuno napuštene regije.

Fotografije

PećinaPećinaPećinaPećinaPećina

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.