Ocena: 7.4/10
Ocena korisnika: 8/10
(9 glasova)

SINOPSIS

Da bi bio prije pušten iz zatvora, Doc McCoy (S. McQueen) traži od svoje supruge Carol (A. MacGraw) da za nj intervenira kod bankara i političara Benyona (B. Johnson). Benyon, član komisije za uvjetna pomilovanja, uspijeva pomoći McCoyu, ali za to traži i protuuslugu: da McCoy za njega izvede pljačku. McCoy pristaje, obavlja svoj dio posla uz pomoć Carol i još dvojice kriminalaca, no jedan od njih ima i svoje planove. McCoy i supruga prisiljeni su bježati prema meksičkoj granici, gone ih policija i Benyonovi ljudi, a McCoya muči i pitanje kako je Carol od Benyona ishodila pomilovanje...
Realiziran prema romanu Jima Thompsona i scenariju poslije vrlo poznatog redatelja Waltera Hilla, "Bijeg" je jedan od najpopularnijih kriminalističkih filmova iz sedamdesetih godina. Film je trebao režirati Peter Bogdanovich, ali prema želji zvijezde Stevea McQueena režirao ga je Sam Peckinpah (Pucnji popodne, Divlja horda) što se pokazalo izvrsnim izborom. Scenaristički originalno razrađen motiv Peckinpah je obogatio svojim redateljskim temperamentom, njemu svojstvenom dinamičnom režijom i montažom, kao i nekonvencionalnim tretmanom likova i ishoda radnje. Remake filma (1994.) režirao je Roger Donaldson, a u glavnim ulogama su Alec Baldwyn i Kim Basinger.

Fotografije

Getevej: BekstvoGetevej: BekstvoGetevej: BekstvoGetevej: BekstvoGetevej: BekstvoGetevej: Bekstvo

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.