SINOPSIS

Godina 1930., Buenos Aires u Argentini. Dva legendarna francuska avijatičarska pionira Jean Mermoz (VAL KILMER) i Antoine de St. Exupery (TOM HULCE) upravljaju tvrtkom „Compagnie Générale Aéropostale“ koja je prva ikada zrakom prenosila poštu između gradova u Južnoj Americi i Francuske. Mermoz, odvažni pilot, karizmatična je, zapanjujuće zgodna francuska kulturna ikona – budući junak Južnog Atlantika. St. Exupery je duhovit, ekscentričan intelektualac, poznati pisac koji će još veću slavu steći kao autor književnoga klasika „Mali princ“. Kad su čuli za leteće pothvate Henryja Guillaumeta (CRAIG SHEFFER), a trebao im je još jedan pilot koji bi pokrivao rutu Santiago de Chile/Buenos Aires, dvojica poznatih muškaraca vrbovala su Henryja da leti za njih. Večer prije Henryjeve prve dostave pošte, Mermoz mu kaže da je ruta kojom će letjeti nesiguran put gorja Anda, gdje vrhovi dosežu visinu i do 6400 metara. Pod udarima oluje, Henri izgubi kontrolu nad avionom i mora prisilno sletjeti na zaleđeno jezero planine, izgubljen u Andama, miljama udaljen od civilizacije.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Swept Away (2019)

    image
    A challenge to our perception of how others navigate through the world.
  • Protiv divljine (2017)

    image
    Brat i sestra i njihov odani pas izgube se u divljini i moraju naučiti kako kombinovati svoje veštine i verovati svojim instinktima kako bi preživeli.
  • Iznenadna i prerana smrt pukovnika K.K. (1987)

    image
    Ovaj kratki film prikazuje kroz koje sve transformacije prolazi jedna naredba koja potekne od narednika, pa sve do dolaska do vojnika najnižeg u rangu.
  • Kad te moja čakija ubode (1968)

    image
    Dokumentarni film jezivog naziva "Kad te moja čakija ubode" govori o crnim i tragičnim ubojstvima počinjenim na karakterističan način za prostore Balkana: klanje,...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.