poster

Kripto svet: Bitkojn, blokčejn i budućnost interneta

Cryptopia: Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet (2020)

dokumentarni | Australija, SAD, Nemačka

Ocena: 6.9/10
Ocena korisnika: 7.6/10
(5 glasova)

SINOPSIS

Kriptosvet: Bitkojn, blokčejn i budućnost interneta duboko zaranja u svet kripto ekosistema i blokčejn tehnologije kako bi otkrili dobre, loše i zle strane ove kontraverzne industrije, glavnih tokova misli, sukoba i velikih igrača. Možemo li zaista da im verujemo da će izgraditi kiber-utopiju bez garancija, ili su njihovi projekti nepošteno distribuirani i manipulativni kao i našo sadašnji finansijski sistemi i tehnološke platforme? Krećući od osnova bitkojna i porekla blokčejna, naglasićemo sve goruće dileme unutar ove zajednice: da li je bitkojn digitalno zlato, nova sirovina u koju treba ulagati, ili je to globalna internet valuta? U drugom delu, istražujemo kripto valute i različite primene blokčejn tehnologije, uključujući i novu ideju pametnih ugovora. Na kraju ćemo se osvrnuti na istoriju interneta i pokazati koji su sve razvoji vodili do naše trenutne krize megakorporacija koje kontrolišu informacije.

Fotografije

Kripto svet: Bitkojn, blokčejn i budućnost internetaKripto svet: Bitkojn, blokčejn i budućnost interneta

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vuli Mamut: autopsija (2014)

    image
    Serija prati tim stručnjaka za mamute i kloniranja, koji izvode istorijsku autopsiju u Sibiru, u pokušaju da ovog giganta ledenog doba vrate u današnje vreme.
  • Zvučni talasi (2019)

    image
    Film otkriva skrivenu snagu zvuka u kinematografiji, upoznaje nas sa neopevanim herojima koji je stvaraju i sadrži uvide legendarnih reditelja sa kojima sarađuju....
  • The Day the Dinosaurs Died (2017)

    image
    Investigates the greatest vanishing act in the history of our planet - the sudden disappearance of the dinosaurs 66 million years ago.
  • Srbenka (2018)

    image
    U zimu, 1991. godine, 12-godišnja Srpkinja je ubijena u Zagrebu. Četvrt veka kasnije, reditelj Oliver Frljić radi pozorišnu predstavu o njenom slučaju i glumačke...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.