Ocena: 7.7/10
Ocena korisnika: 6.6/10
(10 glasova)

SINOPSIS

Dobitnik nagrade za najbolji scenario na Kanskom festivalu 2007. godine, film reditelja Fatiha Akina, višeslojna je drama koja prati priču šestoro ljudi koji, suočavajući se sa surovom stvarnošću, shvataju značaj ljubavi.
Glavni lik u filmu je turski emigrant Nežat, univerzitetski profesor. On se ne slaže sa odlukom svog oca Alija, udovca, da živi sa prostitutkom Jemen, koju je upoznao u bordelu.
Kada Ali doživi srčani udar, Jemen i Nežat danonoćno bdiju nad njim i u tim razgovorima on saznaje da Jemen sav zarađeni novac šalje za izdržavanje ćerke Ajten, studentkinje u Istanbulu. Kada u jednoj svađi, pijan, Ali iz nehata ubije Jemen, Nežat odlučuje da krene u Istanbul u potrazi za Ajten. Nije je našao u Turskoj, jer je ona, kao politička aktivistkinja, nedavno pobegla u Nemačku, gde se sprijateljila sa studentkinjom Lote, čija konzervativna majka Suzan ne odobrava kćerkinu odluku da otvori vrata doma izbeglici.
Ajten biva uhapšena i deportovana nazad u Tursku, pa Lote odlučuje da pronađe prijateljicu. U Istanbulu, ona igrom sudbine upoznaje Nežata, a Suzan, tražeći svoju kćerku, suočena sa drugom stranom života, doći će u situaciju da preispita sistem vrednosti koji je sama izgradila.

Fotografije

Na ivici raja

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Božićni ćupovi (2019)

    image
    Novinarka Hope Jensen otkriva izvanrednu tajnu iza fenomena praznika: ćupove pune novca koje su anonimno dodieljene ljudima u nevolji.
  • Učionica (2002)

    image
    Nakon masakra u srednjoj školi, Dina Kartrajt (Christensen) je završila u bolnici, dok je devet njenih kolega izgubilo život, uključujući i počinitelja koji je...
  • One More Time (2013)

    image
    Lucia is an aging Italian actress and director (beautifully portrayed by Antonioni's and Fellini's actress Lucia Bosé), decides to come back to the small town...
  • Kišni čovek (1988)

    image
    Kada mu umre otac, s kojim se nikada nije slagao, Čarli sa svojom devojkom Suzan odlazi na sahranu. Tamo saznaje da mu je otac u nasledstvo ostavio samo automobil...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.