wedotv lansira FAST usluge na satelitu s Eutelsatom

ponedjeljak, 18. rujna 2023. 08:47

wedotv lansira FAST platformu na Eutelsatovim satelitima HOTBIRD za publiku u Italiji
PARIZ — Global AVOD i FAST channel programer i distributer wedotv proširuje svoju strategiju distribucije kako bi uključio satelitske platforme, lansiranjem nove wedotv FAST kanalne platforme za publiku u Italiji putem Eutelsatovih satelita HOTBIRD, na 13° istočno. Kroz ovo lansiranje, wedotv će moći da poboljša i proširi svoj trenutni domet širom Italije na veću publiku povezanih televizora, kao i da dopre do nove publike nepovezanih TV gledalaca.
Počevši od ovog mjeseca, wedotv će dodati liniju od 30 FAST kanala, uključujući vlastite vlasničke FAST kanale, wedo filmove, velike priče i wedo sportove. Gledaoci sa povezanim televizorom takođe će moći da gledaju AVOD sadržaj putem wedotv-a putem HbbTV aplikacije, koja je dostupna putem ugrađene veze. Ovo će omogućiti gledaocima da se prebacuju između linearnog kanala i sadržaja za strimovanje.
Ovaj klijentski orijentisan, tehnološki agnostički pristup, koristeći satelitsku distribuciju za isporuku internet sadržaja, omogućava vedotv-u da proširi domet svog FAST izvornog sadržaja na publiku u teško dostupnim područjima izvan zemaljskih mreža. HOTBIRD sateliti su referentni video kvart za publiku u Italiji.
“Kroz naše partnerstvo sa Eutelsat-om, stvaramo novu teritoriju u distribuciji FAST kanala; Širenje dometa usluga koje je OTT isporučivao na tradicionalne distributivne platforme putem HbbTV tehnologije i dodatno zamagljujući linije pojma linearne televizije,” rekao je Philipp Rotermund, izvršni direktor Wedotv-a. “Na kraju, cilj kompanije Wedotv je da svojim potrošačima pruži besprekorno i pogodno iskustvo gledanja, gde god da se nalaze, i ovo je još jedan korak ka tome da to i urade.”
Laurence Delpy, generalni direktor Eutelsat-ove Video Business Unit je dodao: “Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Wedotv-u, našoj prvoj platformi FAST kanala, u naš vodeći HOTBIRD video komšiluk. Lansiranje wedotv-a na HOTBIRD-u naglašava važnost satelita za donošenje novih vrsta sadržaja publici gdje god da se nalaze. Širenjem svoje strategije i uključivanjem satelitske distribucije u svoj poslovni model, Wedotv sada može doprijeti do publike u domovima izvan zemaljskih mreža, sa isplativim, održivim i visokokvalitetnim rješenjem za distribuciju video zapisa.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.