wedotv ide FAST platformu u Italiji preko Eutelsatovog Hotbirda

ponedjeljak, 18. rujna 2023. 09:15

U želji da proširi svoj domet širom zemlje na veću publiku povezanih televizora, kao i da dopre do nove nepovezane publike, wedotv proširuje svoju strategiju distribucije na uključivanje satelitskih platformi, lansiranjem nove FAST kanalske platforme za publiku u Italiji.
Isporučen preko Eutelsat-ovih HOTBIRD satelita, na 13° istočno, globalni AVOD i FAST channel programer i distributer će dodati liniju od 30 FAST kanala, uključujući vlastite vlasničke FAST kanale, wedo filmove, wedo velike priče i wedo sportove.
Pristup usmeren ka klijentu, tehnološki agnostički, koristeći satelitsku distribuciju za isporuku internet sadržaja, omogućava vedotv-u da proširi domet svog FAST izvornog sadržaja na publiku u teško dostupnim oblastima izvan zemaljskih mreža. wedotv smatra satelite hotbird referentnim video susjedstvom za publiku u italiji .
Gledaoci sa povezanim televizorom takođe će moći da gledaju AVOD sadržaj putem wedotv-a putem HbbTV aplikacije, koja je dostupna putem ugrađene veze. Ovo će omogućiti gledaocima da se prebacuju između linearnog kanala i sadržaja za strimovanje.
“Kroz naše partnerstvo sa Eutelsat-om, stvaramo novu teritoriju u distribuciji FAST kanala; “Širenje dometa usluga koje se isporučuju OTT-om na tradicionalne distributivne platforme putem HbbTV tehnologije i dodatno zamagljujući linije pojma linearne televizije,” rekao je izvršni direktor Wedot-a Philipp Rotermund. “Na kraju, cilj kompanije Wedotv je da svojim potrošačima pruži besprekorno i pogodno iskustvo gledanja, gde god da se nalaze, i ovo je još jedan korak ka tome da to i urade.”
Laurence Delpy, generalni direktor Eutelsat-ove video poslovne jedinice je dodao: “Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu wedotv-u, našoj prvoj FAST channel platformi, u naš vodeći Hotbird video komšiluk. Lansiranje wedotv-a na Hotbird-u naglašava važnost satelita za donošenje novih vrsta sadržaja publici gde god da se nalaze. Širenjem svoje strategije i uključivanjem satelitske distribucije u svoj poslovni model, Wedotv sada može doprijeti do publike u domovima izvan zemaljskih mreža, sa isplativim, održivim i visokokvalitetnim rješenjem za distribuciju video zapisa.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.