U Srbiji lansiran DOX TV

utorak, 28. siječnja 2020. 10:17

U petak 10.1.2020. na kablovskim operaterima Supernova i mts u Srbiji, u osnovnoj ponudi, ekskluzivno je lansiran novi kablovski/IPTV kanal DOX TV. Od tvoraca Klasik TV-a stigao je dokumentarni kanal s fokusom na autorske dokumentarce iz najkvalitetnije svetske produkcije.


Ukoliko vas zanimaju priče – ljudske, kontroverzne, istinite, bez ulepšavanja – DOX TV će vas uvući u svet iza paravana i pokazati pravu realnost u kojoj živimo. Bićete svedoci zastrašujućih, mračnih trenutaka, ali i onih prepunih lepote, smeha i nade.

DOX TV će vas voditi kroz džungle Južne Amerike gde narko karteli ubijaju nevine civile zbog najmanjih provokacija, gde ti isti civili nalaze snagu u sebi za koju nisu znali da poseduju – snagu koja im omogućuje da se pobune protiv tiranije tih istih kartela.

Ispričaće vam priču o životima dron operatera u američkoj vojsci – tinejdžera koji su ostavili svoje porodice i domove da bi svoje „gejmerske“ veštine nastavili da praktikuju, ovaj put na živim metama, u zemljama udaljenim stotinama kilometara od sigurnosti operaterskih konzola za kojima sede.

Saznaćete istinu o Černobiljskoj nuklearnoj katastrofi, upoznati rad kontroverzne ruske pank grupe Pussy Riot i konceptualnog umetnika Petra Pavlenskog, putovati u najudaljenije kutke Zemlje – od azijskog podzemlja do zabranjene planine Atos kojom šetaju samo hodočasnici, i gde je ženama pristup strogo zabranjen.

DOX TV će vam ispričati bezbroj priča i vratiti vas u vremena kada su prvi ljudi sedeli oko vatre, pričali o nepoznatom i pokušavali da dokuče svet u kojem živimo. Ta primalna želja gori u svakom čoveku, a DOX TV je medij kroz kojeg ćete moći da zadovoljite svoju znatiželju i interes za druge ljude, kulture i običaje, kao i da otkrijete lepotu i dobrotu na najneočekivanijim mestima.

Zato, ako želite da saznate nešto više o svetu u kom živite, ako vas zanima istina u svim svojim oblicima – gorka i prelepa – kao i priče od kojih će vam zastati dah, DOX TV je mesto za vas.

Program se emituje 24 sata dnevno, a filmovi i serije se ne prekidaju reklamama.

 

DOX TV

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.