Sputnik, friški trailer i datum izlaska jezivog ruskog SF filma

subota, 4. travnja 2020. 20:58

Jedan od žanrovskih filmova koji je svoju premijeru trebao doživjeti na ovogodišnjem Tribeca Film Festivalu je Sputnik (Спутник), dugometražni prvijenac ruskog redatelja Egora Abramenka. Prava za američko tržište je prigrabio IFC Midnight, a oni ga u kina planiraju pustiti 14. kolovoza. Sony Pictures je izlazak filma u Rusiji planirao za 16. travnja, no radi trenutne pandemije koronavirusa film će izaći na digitalnim platformama i to 23. travnja kao što je vidljivo na posteru.
Razvoj filma pratimo već neko vrijeme, prvi trailer smo objavili u listopadu prošle godine, i iako u nekim dijelovima podsjeća na Aliena, izgleda vrlo impresivno, te nas jako zanima konačan rezultat. Abramenko je do sada radio reklame i spotove, te kratke filmove poput The Passenger iz 2017. godine koji je i poslužio kao inspiracija za Sputnik. Također je surađivao i učio od poznatog ruskog redatelja Feodora Bondarchuka (Attraction), koji je producirao ovaj film, te ujedno i tumači jednu od glavnih uloga. Scenarij potpisuju Oleg Malovichko i Andrei Zolotarev. Ostale uloge tumače Oksana Akinshina, Peter Fyodorov, Anton Vasiliev i Pavel Ustinov.
Priča se odvija oko mlade doktorice, koju je vojska pozvala da napravi procjenu stanja kozmonauta koji se vratio s vrlo netipične misije. Godina je 1983. i kozmonaut Konstantin Veshnyakov umjesto da bude slavljen kao heroj, je izoliran u tajnom labaratoriju, jer se s misije nije vratio sam. Njegova jedina nada je doktorica koja je spremna učiniti sve što treba da spasi svog pacijenta.
The post Sputnik, friški trailer i datum izlaska jezivog ruskog SF filma appeared first on Inverzija.

Više

Prijavi se

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.