Samsung zasutavlja dobavu LCD zaslona

srijeda, 6. srpnja 2022. 11:32

Piše: Darko Brlečić
Korejski Samsung obustavlja dobavu LCD zaslona zbog dosta niske potražnje za klasičnim LCD televizorima.  Ovakvom poslovnom odlukom su pogođeni proizvođači zaslona kao što su : Innolux, BOE, AUO, CSOT. Samsung je na zadnjem poslovno-strateškom sastanku smanjio svoj godišnji cilj isporuke televizora  s 45 milijuna jedinica na 40 milijuna jedinica.
Početkom godine očekivanja su bila daleko viša od trenutne procjene ,a ona je iznosila nabavku 53 do 54 milijuna jedinica. No, stvari su se malo izokrenule. Tijekom pandemijske godine (2020), tehnološki div je značajno povećao isporuke kako bi kompenzirao nedostatke zbog problema s logistikom. Ideja da se određene količine televizora pripreme za eventualne distribucijske probleme je došla na naplatu. No, kako stvari stoje, potražnja na tržištima Sjeverne Amerike i Europe je značajno opala.
Prema analitičkoj tvrtki Omdia, prosječna tvornička stopa rada kompanija za zaslonske ploče početkom lipnja bila je 77%, što je pad od 4,5% u odnosu na prethodni mjesec i najniža stopa u posljednjih pet godina. Očekuje se da će tvrtke za zaslonske ploče imati nisku profitabilnost zbog pada jedinične cijene.
 
Post Samsung zasutavlja dobavu LCD zaslona je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.