PERLISTEN AUDIO S7t

utorak, 26. listopada 2021. 18:57

Perlisten Audio je relativno mlada tvrtka iza koje stoje Daniel Roemer i Lars Johansen. Daniel Roemer (NHT, Acoustic Research, MITek)je čovjek s velikim iskustvom iz područja razvojnih tehnologija I inovativnih metoda mjerenja u modeliranju akustike i mehanike.
Piše: Darko Brlečić
Lars Johansen dolazi iz poslovnog profiliranja poznatih tvrtki ako što su Jamo, Klipsch, Harman Kardon, da bi njegove sposobnosti omogućile čvrsto pozicioniranje kompanije  Harman International u razdoblju od 1990-1999. U zadnjoj dekadi svog poslovnog života on je bio partner u tvrtki M&K Sound u razvoju audio solucija za profesionalne studijske aplikacije i vrhunske sustave kućnog kina.
 
Perlisten Audio predstavlja svoj top model samostojećeg zvučnika pod oznakom S7t. Po navodima kompanije to je njihov najnapredniji zvučnik do sada konstruiran. On je četverostazna zvučnička konstrukcija bazirana na bass reflex/akustična suspenzija  dizajnerskoj kombinaciji. Patentirani DPC sustav kontrolira rad srednjetonskih i visokotonskih jedinica. Taj implementirani sustav je plod 18-mjesečnog razvoja . U samoj sredini zvučničke konstrukcije nalazi se 28milimetarska Berilijumska visokotonska jedinica okružena s dvije 28milimetarske TPCD ultra lagane kupole. Ugrađeni DPC sustav je razvijen s ciljem da visokotonski sustav/valovod pruži glatkoću i kontrolu usmjerenosti za reprodukciju vokala i visokih tonova. Četiri  TPCD TexTreme woofera od 180milimetara su razdvojeni na dvije grupe, dvije jedinice se nalaze pri samom vrhu konstrukcije dok dvije preostale jedinice se nalaze ispod visokotonaca.
Svi zvučnici S-serije koriste  isti DPC-niz i imaju koristi od jedinstvene tehnike usklađivanja tonova u cijeloj seriji. Prilagođeni dubokotonski  drajveri izrađeni od tankoslojnih karbonskih membrana (TPCD) mogu se konfigurirati kao bas refleksni ili akustični ovjes i prilagoditi željama slušatelja. Prava izvedba punog raspona s neusporedivim dinamičkim rasponom i glazbenom finoćom. Zvučnici PerListen serije S također imaju izuzetnu čast biti prvi i jedini zvučnici na svijetu koji su certificirani za THX Dominus-što je njihova najveća ocjena. Oznaka postignuća.
TPCD- TexTreme karbonska vlakna korištena u zvučničkim jedinicama srednjeg opsega također su ključ za performanse woofera, što rezultira dinamikom lakšom od zraka i utjecajem koji očekujete u top-modelu  zvučnika  koji može reproducirati do 20 Hz u prostoriji . Ova je tehnologija 30% lakša od standardnih ugljičnih vlakana iste debljine, s povećanom čvrstoćom korištenjem jedinstvenog procesa slaganja više slojeva. Jedinstveno tkanje nepogrešivo je i raspoređuje načine prekida bez oštrih vrhova odziva, istovremeno proširujući propusnost. Impedancija ovog velikog modela iznosi 4Ohma,a preporučena snaga pojačala za ovu konstrukciju se kreće od  100- 600 watta.
https://www.perlistenaudio.com/
 
Post PERLISTEN AUDIO S7t je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.