NOS4A2: Vrijeme je za drugačiju vampirsku priču

srijeda, 15. svibnja 2019. 23:02

U veljači je izašao prvi teaser za AMC-ovu nadnaravnu seriju NOS4A2, a krajem ožujka objavljen je i trailer za adaptaciju popularnog horor romana, autora Joea Hilla, da bi sada stigla čak dva nova promo materijala koji imaju zadatak podsjetiti nas što nam uskoro slijedi.
Tvorac i showrunner serije je veteran Jami O’Brien (Fear The Walking Dead, Hell On Wheels). Hill i O’Brien su i izvršni producenti, zajedno s Lauren Corrao. Prvu sezonu čini 10 epizoda koje na male ekrane stižu na ljeto. Kari Skogland (The Handmaid’s Tale) režirala je prve dvije epizode.
NOS4A2 nas upoznaje s Vic McQueen, mladom umjetnicom koja otkriva da ima nadnaravne sposobnosti. Ona će ukrstiti puteve s još jednom osobom s “darom”, Charliejem Manxom, koji za razliku od nje koristi svoje darove kako bi sijao užas i ostvario svoje ciljeve. On otima djecu u svom Rolls Royceu – naziv romana je tablica njegovog auta – te se hrani njihovim dušama kako bi zauvijek ostao mlad. Ono što ostane od dječjih tijela ostavlja u Christmaslandu, izobličenoj Manxovoj verziji Božićnog sela, gdje je svaki dan Božić, i nezadovoljstvo je strogo zabranjeno. Vic mora poraziti Manxa i spasiti njegove žrtve, bez da izgubi razum ili postane i sama njegovom žrtvom.
Ashleigh Cummings glumi glavnu heroinu serije Vic McQueen, koja samo što nije započela svoju posljednju godinu srednje škole u Massachusettsu. “Ona je djevojka iz radničke klase koji ima tako kreativan um da joj zapravo daje neku vrstu supermoći”, izjavio je showrunner Jami O’Brien. “Charlie Manx postaje svjestan njezinih mogućnosti i shvaća da ona za njega može biti pogubna, pa mora brzo odgonetnuti što će učiniti u vezi nje.”
Iako Quintov lik ima vampirske sklonosti, naslov serije aludira na ime horor filma F.W. Murnaua Nosferatu što izravno upućuje na tablice na Manxovom automobilu, Rolls-Royce Wraith iz 1938. godine. “Automobil ima vrlo posebnu povezanost s Charlijem Manxom”, izjavio je O’Brien. “Opisao bih ih kao partnere u zločinu.”
Glavne uloge tumače Zachary Quinto (Star Trek, American Horror Story) kao Charlie Manx i Ashleigh Cummings (The Goldfinch, Hounds of Love) kao Vic McQueen, te Olafur Darri Olafsson (Lady Dynamite) kao Bing Partridge, Virginia Kull (The Looming Tower) kao Linda McQueen, Ebon Moss-Bachrach (The Punisher) kao Chris McQueen, Jahkara Smith (aka Sailor J) kao Maggie Leigh i Ashley Romans (Shameless) kao detektivka Tabitha Hutter.
NOS4A2 na AMC stiže 02. lipnja.
Kids, Charlie Manx is your worst nightmare.
Manx, Vic McQueen is yours.#NOS4A2 premieres on @AMC_TV. June 2. pic.twitter.com/5pQQrBhtFZ
— NOS4A2 (@NOS4A2_AMC) May 13, 2019
It's hard to control your fate when there are forces at work beyond your comprehension.
Watch her manifest destiny. 6.2. @AMC_TV. #NOS4A2 pic.twitter.com/D5fCSk21hi
— NOS4A2 (@NOS4A2_AMC) May 16, 2019
The post NOS4A2: Vrijeme je za drugačiju vampirsku priču appeared first on Inverzija.

Više

Prijavi se