Košta 3499 dolara Apple predstavio revolucionarni novi proizvod

utorak, 6. lipnja 2023. 07:41

NAKON sedam godina razvoja Appleov uređaj za proširenu stvarnost napokon je predstavljen. “Uz Vision Pro više niste ograničeni zaslonom”, rekao je Tim Cook predstavljajući novitet. Sustav je daleko više fokusiran na proširenu stvarnost nego na virtualnu. Tvrtka je osvježila ovu novu paradigmu kao “prostorno računalstvo”.
Uređaj za proširenu stvarnost stapa virtualnu stvarnost sa stvarnim svijetom. Djeluje vašim očima, rukama i glasom. Apple je pokazao kako uređaj radi s aplikacijama, videozapisima i fotografijama, nudeći ogroman zaslon za sav vaš sadržaj. Također, njime se mogu igrati videoigre i gledati 3D filmovi.
To je način interakcije s računalnim korisničkim sučeljem – nešto što tvrtka naziva vrstom ulaznog uređaja sličnog mišu ili trackpadu. Uređaj je iznenađujuće sličan ranijim renderima koji su procurili.
Košta 3499 dolara, stiže početkom iduće godine
Hardver ima novu značajku pod nazivom EyeSight, koja koristi prednji zaslon za otkrivanje vaših očiju drugim ljudima u prostoriji. Vision Pro bežično radi s Mac računalom i s Mac perifernim uređajima.
Uređaj pokreće M2 čip koji je uparen s R1 čipom kako bi se stvorio dvoprocesor. Vision Pro može snimati prostorne fotografije i videozapise. Također može simulirati mračno kazalište u svijetloj sobi. Bob Iger se pridružio eventu i rekao da možete ići u Disney World putem uređaja. Sport, koncerti… sve kroz VR.
Vision Pro kompatibilan je s prilagođenim optičkim umecima koji se magnetski pričvršćuju na leće, proizvođača Zeiss, za one koji nose naočale. Trajanje baterije je do 2 sata s vanjskom baterijom ili cjelodnevno kada je priključen, prenosi 9to5mac.
Zaslon koristi microLED te uključuje 23 milijuna piksela na dva panela. Vision Pro pokreće visionOS, a uređaj stvara digitalni avatar koji izgleda ljudski i realistično. Što se tiče aplikacija, Microsoft i Zoom već su optimizirani za visionOS. Stotine aplikacija za iPad i Mac bit će automatski dostupne pri pokretanju.
Vision Pro ima i novu biometrijsku sigurnosnu metodu: Optic ID. Kao Touch ID i Face ID, ali za vaše oči. Potvrđena je cijena od 3499 dolara (3265.86 eura). Na tržište stiže početkom iduće godine. Više o uređaju pogledajte ovdje.
54

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.