HD+ donosi pauzu uživo i ponovno pokretanje na DTH satelitsku TV s HbbTV OpApp

ponedjeljak, 20. studenoga 2023. 10:12

Nemački operater platforme HD+ ponudiće satelitskim domaćinstvima Astra karakteristike pauziranja, pomeranja vremena i ponovnog pokretanja trenutno pokrenutog TV programa od 20. novembra 2023. godine.
Interaktivne funkcije će u početku biti dostupne za javne kanale, kanale komercijalnog emitera ProSiebenSat.1, kao i MTV i Comedy Central, sa više kanala koje će pratiti.
Funkcije su omogućene revidiranom HD+ TV aplikacijom, koja kombinuje satelitsku televiziju sa IP streamingom. Tehnička osnova je HbbTV Operator Application (HbbTV OpApp): Na zahtjev gledatelja, aplikacija HD+ TV instalira se kada se prvi put podesi pametni TV, opremajući uređaj HD+ korisničkim interfejsom. Prema HD+, HD+ TV aplikacija je već integrisana u 80% svih novoprodatih UHD televizora u Nemačkoj.
Sa HD+ TV aplikacijom, gledaoci mogu besplatno i bez obaveze da testiraju HD+ HD i UHD liniju kanala besplatno i bez obaveze šest meseci i koriste interaktivne funkcije. Oni takođe uključuju funkciju pretrage koja pokriva TV uživo i prateći sadržaj, kao i dom Stranica sa preporukama iz TV uživo i on-demand ponude. Gledaoci će takođe automatski biti obavešteni kroz natpis na ekranu kada je trenutno pokrenut program dostupan u UHD kvaliteti. Ažuriranje će biti predstavljeno na svim TV setovima na kojima se aplikacija HD+ TV aktivira do početka 2024. godine.
TV aplikacija i njene nove hibridne funkcionalnosti otvaraju “nove mogućnosti za satelitska domaćinstva koja su ranije bila poznata prvenstveno od IPTV provajdera”, podižući pogodnost “na novi nivo”, rekao je Andreas Miler-Vondey, generalni direktor HD Plusa.
Gledaoci koji odluče da se ne prijave za pretplatu na HD+ nakon besplatnog probnog perioda mogu besplatno da nastave da koriste TV aplikaciju. HD+ kanali tada više neće biti dostupni, ali se mogu zamijeniti SD verzijama. Funkcija pauziranja, početna stranica i nedavno pokrenuta funkcija Vielfalt+ Paket sa 13 HD kanala ostaje dostupan ne-pretplatnicima.
Broadband TV News ekskluzivno razgovara sa Erwanom Luherneom, MD SPI Internationala, o kompaniji i njenim planovima za budućnost.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.