Fotoaparat koji radi na bazi umjetne inteligencije

ponedjeljak, 5. lipnja 2023. 11:16

Skip to content
×
Main Navigation
RANG LISTE
KOMPANIJE IZ BOSNE I HERCEGOVINE I REGIJE
IT i Tehnologija
Piše: pn.ena
05. Juna 2023. 11:06
Za rad mu je potrebna samo informacija o lokaciji na kojoj se nalazi
Danski umjetnik  izradio je “fotoaparat” koji ne snima scenu oko sebe, nema čak niti optički objektiv, već mu je za rad potrebna samo informacija o lokaciji na kojoj se nalazi, a radi na bazi umjetne inteligencije.
Uređaj se naziva Paragraphica, za sada postoji tek u obliku koncepta. “Fotoaparat” je nastao tehnikom 3D ispisa, a sadrži ekran za prikaz informacija.
VEZANI ČLANCI
IT i Tehnologija
Šef OpenAI-a smatra da je potrebna regulacija umjetne inteligencije
Čelnici OpenAI pozivaju na regulaciju kako bi se spriječilo da umjetna inteligencija uništi čovječanstvo Tim iza ChatGPT-a kaže da je potreban ekvivalent IAEA za zaštitu od rizika ‘superinteligentnih’ AI-ova Šefovi OpenAI-ja, koji razvija ChatGPT, pozvali su na regulaciju “superinteligentnih” AI-jeva, tvrdeći da je potreban ekvivalent Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) kako bi se čovječanstvo…
Novosti
Microsoft planira uložiti 10 milijardi dolara u kompaniju za razvoj umjetne inteligencije
Uprkos svjetskoj krizi i nestabilnom tržištu, kompanija Microsoft pregovara o ulaganju do 10 milijardi dolara u kompaniju OpenAI koja se bavi razvojem umjetne inteligencije, prenosi Bloomberg pozivajući se na neslužbene izvore. Ova informacija uslijedila je nakon izvještaja Wall Street Journala u kojem se kaže da je OpenAI u pregovorima o prodaji postojećih dionica po vrijednosti…
Ova web stranica koristi kolačiće kako bi obezbjedila bolje korisničko iskustvo.
poslovnenovine.ba
91

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.