ENENSYS DVB-SIS tehnologija UHD DTT predstavljena u Francuskoj

ponedjeljak, 12. veljače 2024. 09:30

ENENSYS učestvuje u uvođenju UHD DTT-a u Francuskoj sa svojom OneBeam DVB-SIS tehnologijom
RENNES — ENENSYS Technologies, vodeći provajder rješenja za isporuku medija, sa zadovoljstvom najavljuje svoje učešće u modernizaciji DTT-a u Francuskoj, usvajanjem svog OneBeam rješenja za francuski Ultra HD / 4K radiodifuzni projekt na francuskoj teritoriji.
Ultra visoke definicije (UHD) emisije kanala France 2 i France 3 nude neuporedivo vizuelno i audio iskustvo milionima gledalaca. Da bi se to postiglo, France Télévisions se oslanja na DVB-T2 standard za emitovanje sadržaja po veoma visokim bitrate-ovima svim francuskim domaćinstvima. UHD emitovanje je počelo 23. januara 2024. godine za France 2, a France 3 UHD će se emitovati od 10. jula na period od 2 meseca. Kanali će moći da emituju velike sportske događaje sa iskustvom što je moguće bliže stvarnosti.
Projekat je zasnovan na DVB-SIS (Single Illumination System) tehnologiji, inovativnom standardu kojem je ENENSYS dao veliki doprinos i implementirao sa svojim OneBeam rešenjem. Ova tehnologija omogućava francuskim televizijama da objedine satelitske veze kako bi služile i zemaljskim DTT predajnicima za emitovanje i DTH satelitskim prijemnim kućama direktno do kuće (DTH). Na taj način audiovizuelna grupa značajno optimizuje satelitski transport svojih TV tokova.
Sa ambicijom prelaska na puni UHD u narednih nekoliko godina, OneBeam rešenje omogućava bržu implementaciju. Zaista, to bi zahtijevalo samo jednu satelitsku distribuciju i jedan zajednički head-end kako bi se pokrilo cjelokupno francusko stanovništvo.
Régis LE ROUX, osnivač i izvršni direktor kompanije ENENSYS Technologies, izjavio je: “Oduševljeni smo što učestvujemo u modernizaciji DTT-a u Francuskoj. Distribucijom visokokvalitetnog sadržaja sa UHD-om, pomažemo da se ispune rastuća očekivanja potrošača u pogledu vizuelnog kvaliteta. Zahvaljujući našem OneBeam rešenju, koje je već dokazano na međunarodnom nivou već 10 godina, omogućavamo medijskim grupama kao što je France Télévisions da brže i po nižoj ceni primene svoju infrastrukturu druge generacije.”
The post ENENSYS DVB-SIS tehnologija UHD DTT predstavljena u Francuskoj first appeared on DVB Portal.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.