Devil May Cry dolazi na Netflix

nedjelja, 18. studenoga 2018. 11:23

Netflix radi na adaptaciji popularnih Devil May Cry igara u animiranu TV seriju.
Za to je ponajviše zaslužan Adi Shankar, izvršni producent serije Castlevania – još jedne Netflixove animirane adaptacije popularne kompjuterske igre. 33-godišnji Shankar, producent filmova kao što su Dredd i The Grey, ide i korak dalje pa daje naslutiti kako će obje serije biti dio istog narativnog svemira.
Devil May Cry zajednički je naziv serije akcijskih igara koje je za Capcom osmislio legendarni Hideki Kamiya. Prvi put izdana 2001. godine za Playstation 2, ova vrlo, vrlo, vrlo slobodna adaptacija Božanstvene komedije talijanskog pjesnika Dantea Aligherija prati Dantea, akcijskog junaka koji ubija horde demona kako bi osvetio smrt svoje majke. Igra je postala iznimno popularna i rezultirala nizom nastavaka, novelizacijama i stripovima.
Castlevania je premijerno prikazana na Netflixu u srpnju 2017. godine. Bazirana na seriji gotičkih horor igara čiji počeci sežu u drugu polovicu 1980ih, serija prati Trevora Belmonta (Richard Armitage – The Hobbit), lovca na čudovišta koji pokušava zaštititi ubogu nejač Vlaške od bijesa grofa Drakule (Graham McTavish – Outlander) i njegovih čudovišnih sluga. Seriju je napisao Warren Ellis, legendarni britanski strip pisac naslova kao što su Transmetropolitan, Planetary i Global Frequency. Castlevania je naišla na iznimno pozitivne reakcije kod gledatelja zbog čega je serija obnovljena za drugu a nedavno i za treću sezonu.
Open for business. pic.twitter.com/TCT5JH9fXz
— Adi Shankar (@adishankarbrand) November 16, 2018
The post Devil May Cry dolazi na Netflix appeared first on Inverzija.

Više

Prijavi se