Besplatni TV kanal “Schau TV” preimenovan u “Kurier TV”

utorak, 24. siječnja 2023. 14:20

Od decembra 2012. godine, austrijski privatni emiter “Schau TV” emituje svoj program nešifrovano preko satelitskog sistema Astra preko 19,2° istočno. Od početka 2018. godine kanal emituje svoj signal u HD formatu. Sada je kanal preimenovan u “Kurier TV”. To je ono što emiter nudi.
Prema internet informacijama, stanicom upravlja Schau Media Wien GmbH i u vlasništvu je Kurier-Medienhausa u Beču, nacionalnih dnevnih novina u Austriji.
Između ostalog, Kurier TV predstavlja novi KURIER TV magazin sa velikim pričama i temama iz cijele medijske kuće KURIER, koje su informativno pripremljene i dopunjene za TV. Uspješni formati diskusije kao što su Club 3 ili Checkpoint mogu se vidjeti na istaknutim slotovima. Na kanalu gledaoci treba da saznaju šta zanima zemlju, uključujući političke i ekonomske teme, kao i informacije o velikim društvenim događajima. Program je dopunjen kulturnim, uslužnim i društvenim temama iz istočne regije i širom Austrije.
da primi stanicu
Kanal će se emitovati besplatno i nešifrovano na satelitu Astra 19.2° istočno (frekvencija 11.244H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S – QPSK) preko prethodno poznatog slota Schau TV HD. Za prijem je potreban satelitski prijemnik kompatibilan sa HDTV-om.
Pored toga, kanal je dostupan putem live streama, preko DVB-T2 u Austriji i u većini kablovskih mreža u Austriji. Dodatne informacije mogu se naći ovde na sajtu stanice.
29

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.