Battlestar Galactica se vraća! Ponovo!

utorak, 17. rujna 2019. 21:41

NBCUniversal je danas otkrio vrlo zanimljive novosti vezane uz Peacock, njihovu novu streaming platformu. Lansiranje platforme je zakazano za travanj 2020. godine, za kada je najavljeno 15,000 sati sadržaja, primarno originalnog, ali i klasika kuća Universal Pictures, Focus Features, DreamWorks Animation, Illumination, itd…
No ono što je najviše odjeknulo u tom moru sadržaja je najava novog reboota serije Battlestar Galactica koja bi po svemu sudeći trebala više manje na svojim leđima iznijeti novu streaming platformu. Iako smo fanovi Battlestar Galactice, kao skoro i svaki fan SF-a, ova vijest nije nešto čemu se veselimo. Serija je već imala svoj reboot, koji je teško nadmašiti, pogotovo u današnje vrijeme kada se sadržaj uglavnom štanca radi krivih pobuda pa se to jasno i vidi na krajnjem proizvodu. Da možemo birati mi bi radije nešto originalno i drugačije u našoj šalici SF-a. Nije da se ne može.
“Sve se ovo dogodilo prije i sve će se to ponoviti.”
Da se vratimo na temu. Nova Battlestar Galactica će biti moderna verzija bazirana na seriji iz 2004. godine, a ne na originalu iz 1978. godine. NBCUniversal je za voditelja projekta uzeo Sama Esmaila, tvorca serija Mr. Robot i Homecoming. On će također voditi još dvije serije za Peacock, uključujući i adaptaciju Metropolisa. Nakon službene objave na twitteru se oglasio i sam Esmail koji je pojasnio kako serija zapravo nije direktni remake nego više spin-off, “jer zašto petljati po savršenstvu? Umjesto toga istražit ćemo novu priču unutar mitologije, a pri tome ostati vjerni duhu Battlestar Galactice.”
BSG fans, this will NOT be a remake of the amazing series @RonDMoore launched because… why mess with perfection? Instead, we’ll explore a new story within the mythology while staying true to the spirit of Battlestar. So say we all!
— Sam Esmail (@samesmail) September 17, 2019
The post Battlestar Galactica se vraća! Ponovo! appeared first on Inverzija.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.