Apple će 2025. godine predstaviti vlastite baterije

petak, 8. prosinca 2023. 03:23

Nije tajna da Apple već godinama radi na tome da u jednom trenutku sam dizajnira i baterije za svoje uređaje. Još od 2018. godine svjedočili smo kako kompanija masovno kupuje patente i manje tvrtke koje su se bavile razvojem baterija, da bismo danas doznali da je konačni projekt razvoja vlastitih baterija pri kraju.
Naime, korejski ETnews prenosi da će Appleove baterije biti spremne za komercijalnu upotrebu tijekom 2025. godine, što i nije toliko daleko. Prema informacijama koje prenosi ovaj izvor, Apple već godinama radi na tome da baterije u mobilnim uređajima učini dugotrajnijima učinkovitijima i stabilnijima. To bi navodno trebao postići potpuno novim izborom materijala, koji će se u velikoj mjeri razlikovati od ovih koje industrija baterija koristi danas.
Tako se u izvještaju spominje upotreba kombinacije kobalta, mangana i aluminija, te korištenje karbonskih nanocijevi za poboljšanu provodljivost. Pored toga, Apple namjerava povećati prisutnost silikona u baterijama, kojim će nadomjestiti grafit. Naime ova stavka bi trebala biti jedna od ključnih za nominalno povećanje kapaciteta te skraćivanja vremena punjenja.
Postoje indicije da Apple novu tehnologiju baterija već dugi niz godina razvija paralelno s projektom koji uključuje i razvoj električna vozila.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.