Zuckerberg predstavio headset Meta Quest 3

понеделник, 5 јуни 2023 16:31

Osnivač i direktor kompanije Meta, Mark Zuckerberg, zvanično je predstavio Meta Quest 3, uređaj virtuelne i pomiješane stvarnosti.
Zuckerberg je kazao da će novi headset biti dostupan “u svim zemljama u kojim je prisutan i Meta Quest”, a prodaja počinje na jesen po cijeni od 500 dolara.
Možda je tajming predstavljanja pomalo čudan s obzirom na činjenicu da do početka prodaje treba čekati još nekoliko mjeseci, no i Apple će naredne sedmice održati svoj WWDC na kojem bi trebao predstaviti svoj dugo očekivani headset. Stoga se može zaključiti da je Meta željela “ukrasti” malo pažnje od Applea dok još može.
Meta Quest 3 ima veću rezoluciju u odnosu na Quest 2, a pokreće ga sljedeća generacija Snapdragon procesora koji će isporučiti dvostruko bolje grafičke performanse u odnosu na prethodnu generaciju Snapdragon GPU jedinice u slučaju Questa 2. Nove headset ima 40 posto tanji optički profil u poređenju s prethodnim, kao i potpuno redizajnirane Touch Plus kontrolere. Zahvaljujući napretku tehnologije praćenja, vanjski prstenovi za praćenje više nisu potrebni, tako da se kontroleri sada čine “prirodnijim produžetkom ruku”. TruTouch haptika, koja je prvi put viđena kod Touch Pro kontrolera, također je tu i ovog puta, a Zuckerberg je kazao da se Touch Pro kontroleri mogu koristiti s Quest 3 headsetom ukoliko se kupe zasebno.
Podržano je i praćenje ruku, a Quest 3 je kompatibilan i s Quest 2 katalogom koji sadrži više od 500 VR igara, aplikacija i iskustava.
poslovnenovine.ba
80

Quest Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.