Xiaomi 14 Ultra: prvi pogled i prvi dojmovi

петок, 1 март 2024 22:18

Hoće li velikoj većini standardnih korisnika trebati sve one mogućnosti kamere, koje nudi Xiaomi 14 Ultra? Vjerojatno neće. No bez obzira na to, treba ih navesti, jer upravo one doprinose tomu da je uređaj ovako impresivan.
Malo prije sajma MWC 2024, Xiaomi je na tržište lansirao Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Ultra  pametne telefone. Naravno, od ove dvojice njegova ”Ultra” inačica privlači daleko više pozornosti. Jedan od razloga zašto je to tako jest njegova kamera, odnosno kamere, odnosno ono što te kamere nude korisniku.
Hoće li velikoj većini standardnih korisnika trebati sve one mogućnosti kamere, koje nudi Xiaomi 14 Ultra? Vjerojatno neće. No bez obzira na to, treba ih navesti, jer upravo one doprinose tomu da je uređaj ovako impresivan.
Iz izvještaja kojeg su iz Xiaomija dali za medije bilo je vrlo očigledno da tvrtka želi da se razgovor o Xiaomi 14 Ultra modelu zasniva oko mogućnosti kamera uređaja. Sam događaj održan je u stvarnom filmskom studiju izvan Barcelone. Poruka je bila jasna: Xiaomi 14 Ultra može korisnicima ponuditi mnoga obilježja profesionalne razine, bez velikih troškova i bez ostalih stvari koje se obično povezuju s profesionalnim kamerama.
Xiaomi 14 Ultra: Mogućnosti
Kako bi ilustrirali što Xiaomi 14 Ultra može, tvrtka je postavila telefon na platformu postavljenu na kolica i upotrijebila ga za snimanje kratke scene. Nakon toga je profesionalni uređivač kliknuo na videozapis i uredio ga, kako bi pokazao kako se Ultra nosi s lošijim uvjetima osvjetljenja.
To je svakako bilo nešto impresivno, posebno za korisnike koji nisu tako dobro upućeni u mnoge sitnice koje se odnose na tehničke aspekte snimanja video zapisa profesionalne kvalitete. Videozapis s krajnjim rezultatom bio je vidljivo superioran u pogledu dinamičkog raspona i kontrasta. Naravno oni koji se više razumiju u tehničke stvari povezane s fotografiranjem mogu postaviti pitanje u vezi toga kakvu opremu su koristili i je li ta oprema koja je korištena bila jednake kvalitete kao i fotoaparat Xiaomija 14 Ultra. No bez obzira na sve, jasno je da je Xiaomi napravio fantastičan posao po pitanju kamere.
Kakve su mogućnosti fotoaparata? Trebamo li poznavati dobro tehnički žargon ako želimo razumjeti što je ono što Xiaomi 14 Ultra nudi? I da i ne.
Neke stvari je lakše za razumjeti. Na primjer, promjenjivi otvor blende glavne kamere znači da će otvaranje zatvarača leće varirati između f/1,63 i f/4,0, omogućujući da se kamera telefona brzo prilagodi različitim uvjetima osvjetljenja. Očekujte bolje mogućnosti pri slabom osvjetljenju i detaljniju kontrolu nad efektima zamućenja kada kombinirate ovaj promjenjivi otvor blende s velikim senzorom od 1 inča.
Još jednom, Xiaomi je bio u suradnji s legendarnim proizvođačem kamera Leica kako bi osmislio nove kamere koje se nalaze na novoj perjanici. Evo o kakve se četiri stražnje kamere radi:
Ultra-širokokutna kamera: 50MP, 0,5X, vidno polje od 122 stupnja, f/1,8, žarišna duljina ekvivalentna 12 mm
Glavna kamera: 50 MP, 1X, f/1.63-f/4.0, OIS, 23 mm ekvivalentna žarišna duljina
Telefoto: 50 MP, 3.2X, f/1.8, OIS, 75 mm ekvivalentna žarišna duljina
Periskopska telefoto: 50MP, 5X, f/2.5, OIS, 120 mm ekvivalentna žarišna duljina
Specifikacije ove četiri kamere jasno daju do znanja kako se Xiaomi 14 Ultra može jako lako nositi s većinom uvjeta fotografiranja, bilo da se radi o potrebi fotografiranja makro fotografija do zumiranja velikog dometa, zahvaljujući širokom rasponu žarišnih duljina. I naravno, tu je i cijeli niz obilježja umjetne inteligencije, koje služe za dodatno iskorištavanje hardverskih i softverskih mogućnosti svake od kamera.
Piše: Z.K.
pcchip.hrThe post Xiaomi 14 Ultra: prvi pogled i prvi dojmovi first appeared on DVB Portal.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.