Windows 10 KB5031356 ažuriranje je dostupno, no nekima stvara probleme prilikom instalacije

понеделник, 16 октомври 2023 14:23

Windows 10 KB5031356 ažuriranje je postalo dostupno, no istodobno je utvrđeno da stvara probleme prilikom instalacije. Pročitajte što novo donosi te kako otkloniti poteškoće kod preuzimanja.
Microsoft je objavio KB5031356 ažuriranje za Windowse 10 21H2 i 22H2 verziju koje donosi zanimljive nove značajke te 25 različitih popravaka bugova.
Radi se o obveznom kumulativnom ažuriranju koje je dio tzv. October 2023 Patch Tuesday sigurnosnog ažuriranja.
Postupak instalacije
KB5031356 ažuriranje je obvezno pa će se automatski instalirati nakon što unutar „Windows Update“ sekcije u „Settings“ aplikaciji provjerite ako je dostupno za preuzimanje. Nemojte zaboraviti da imate mogućnost utvrđivanja točnog vremena kad će ponovno pokretanje računala biti zakazano.
Poslije instalacije ovog ažuriranja će Windows 10 21H2 verzija biti nadograđena na build 19044.3570, a Windows 10 22H2 verzija na build 19045.3570.
Korisnici Windowsa 10 mogu KB5031356 ažuriranje preuzeti i manualno putem Microsoft Update Cataloga na sljedećoj poveznici.
Korisnici se odmah moraju upozoriti kako su se na društvenim mrežama i forumima pojavile mnogobrojne objave u kojima se navode određeni problemi prilikom instalacije KB5031356 ažuriranja, no o njihovom otklanjanju više pročitajte u nastavku teksta.
Što je novo kod KB5031356 ažuriranja za Windowse 10?
KB5031356 ažuriranje donosi neke nove značajke i već spomenutih 25 različitih popravaka bugova.
Mi smo od noviteta odlučili izdvojiti ono najvažnije što će zanimati korisnike, a to je sljedeće:
S ovim ažuriranjem korisnici će dobiti napredni okvir za pretraživanje na traci zadataka. Neovisno o vašem rasporedu ikona, napredni okvir će vam se pojaviti i pomoću njega možete na lakši način pristupiti aplikacijama, datotekama, postavkama i još mnogim drugim elementima vezanima uz Windowse i web. Također ćete moći pristupiti najnovijim ažuriranjima pretraga. Ako želite spremiti prijašnje iskustvo pretrage, novi napredni okvir za pretraživanje to vam omogućuje. Kada ste u postupku pretraživanja, moći ćete koristiti izbornik za prečace na traci zadataka ili odgovarati na dijaloge koji se pojavljuju unutar raznih aplikacija.
Dodaju se nove animacije na nekoliko ikona kod „news and insterests“ gumbova na traci zadataka. Ove se animacije pojavljuju kada postoji nova objava kod „news and interests“ gumba na traci zadataka te kada preko istog gumba ili objave pređete kursorom miša ili kliknete na njih.
Riješen je problem koji je utjecao na datoteke u Microsoft Excelu. One su znale prestati reagirati kad bi ih se pokušalo podijeliti kao datoteke u PDF formatu putem Outlooka.
Otklonjen je problem s dodirnim tipkovnicama koje se nisu otvarale prilikom početka rada.
Poteškoće kod instalacije i kako ih otkloniti
Ranije smo u tekstu upozorili kako je dio korisnika objavio na društvenim mrežama i forumima kako je novo KB5031356 ažuriranje uzrokovalo probleme prilikom instalacije.
Konkretno se radi o greški pod oznakom 0x8007000d koja se pojavljuje tijekom postupka instalacije koji se odjednom prekida te se javlja obavijest kako postoje problemi s preuzimanjem ažuriranja.
U slučaju da vam se pojavljuje ova greška prilikom preuzimanja KB5031356 ažuriranja, potrebno je napraviti sljedeći postupak:
Otvorite Start izbornik.
Otvorite Command Prompt kao administrator (opcija „Run as administrator“).
Unutar Command Prompt prozora unesite sljedeću naredbu: Dism /online /cleanup-image /RestoreHealth
Pričekajte da se proces završi i zatvorite prozor.
Ponovno otiđite u „Windows Updates“ sekciju unutar „Settings“ aplikacije na Windowsima i potražite KB5031356 ažuriranje za preuzimanje.
Microsoft je već potvrdio kako se greška pod oznakom 0x8007000d može pojaviti te je naveo da je već objavljena zakrpa za popravak. Poslije njenog preuzimanja bi se promjene trebale vidjeti nakon 48 sati.
Više o svemu možete pročitati na sljedećoj poveznici.
Piše:  Ervin Mičetić
pcchip.hr

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.