Windows 10 KB5026435 ažuriranje sada se može preuzeti. Radi se o opcionalnom ažuriranju koje donosi naprednu Windows pretragu.

недела, 4 јуни 2023 19:26

Windows 10 KB5026435 ažuriranje sada je dostupno za preuzimanje te se radi o kumulativnom ažuriranju koje ne donosi nikakve sigurnosne zakrpe. Zanimljivo je jer donosi nadogradnju pretrage na Windowsima (Windows Search) te još mnogo toga. Zakrpa se može naći unutar Windows Update sekcije, no također se može preuzeti na službenim stranicama Microsofta.
Opcija za testiranje novih značajki
Windows 10 KB5026435 je opcionalno ažuriranje, a to znači da se neće automatski preuzimati i instalirati na vašem računalu. Korisnici su ga već testirali unutar Windows Insider programa te je ono sigurno za većinu uređaja. Međutim, kod manjeg bi se dijela uređaja mogle pojaviti neke poteškoće pa je naš savjet da je zapravo idealno pričekati da se preuzme June 2023 Patch Tuesday ažuriranje.
Za one koji ne znaju, mjesečna sigurnosna ažuriranja za Windowse 10, koja su dostupna na drugi utorak u svakom mjesecu, imaju sva poboljšanja od prijašnjih opcionalnih kumulativnih ažuriranja. To znači da će June 2023 ažuriranje imati sve što je uključeno u ovom ažuriranju.
Ako sada idete provjeriti dostupna ažuriranja, vidjet ćete da je navedeno sljedeće:
2023-05 Cumulative Update Preview for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5026435)
Izravna poveznica za njegovo preuzimanje nalazi se ovdje.
Nadograđeni Windows Search
U slučaju da ste se odmah odlučili na preuzimanje, Windows 10 KB5026435 ažuriranje (Build 19045.3031) dolazi s nadograđenim Windows Search iskustvom s kojim ćete na lakši način dobiti pristup aplikacijama, datotekama ili pretrazi weba. Novo iskustvo ocrtava se u nešto drugačijoj traci zadataka te pojedinim ikonama koje su izmijenjene. Istodobno se uvodi nova „search highlights“ značajka koja donosi sve najnovije nadogradnje Windows pretrage, a to znači ono najbolje što u ovom trenutku Bing nudi. Ona je prije bila dostupna samo na Windowsima 11, no sada postaje i dio Windowsa 10.
Microsoft je također predstavio nove značajke za tzv. „toast“ obavijesti (pop-up obavijesti koje se pojavljuju na desktopu i iznad aplikacija). Sada je moguće imati simultani prikaz do tri „toast“ obavijesti visokog prioriteta. Ovo je jako korisno za aplikacije koje postavljaju pozive (Phone Link), podsjetnike ili alarme (Clock aplikacija), podsjetnike i upozorenja (Microsoft To Do) te za još mnoge druge. Microsoft ovdje također eksperimentira s prikazom ukupno četiri obavijesti, od čega su tri visokog prioriteta, a jedna je normalna obavijest.
Napravljen je i niz manjih preinaka. Jedna od njih je popravak problema s Internet Explorer modom gdje korisnici nisu imali pristup postavkama tabova. Također je popravljen bug zbog kojeg neki multifunkcijski pisači nisu radili te problem s dodirnom tipkovnicom pošto dio korisnika nije mogao vidjeti njen ispravni raspored.
Uz KB5026435 ažuriranje Microsoft je izdao i nove ISO datoteke za Windowse 10 s May 2023 zakrpama i poboljšanjima.
Microsoft upozorava o nadogradnji na Windowse 10 22H2
Ako još niste napravili nadogradnju na Windowse 10, verziju 22H2, Microsoft će to automatski odraditi na vašem računalu. To je zato što dolazi do kraja podrške za Windowse 10 verziju 21H2 13. lipnja i korisnike se podsjeća da moraju napraviti nadogradnju na Windowse 10 22H2 ili Windowse 11 22H2 čim je prije moguće.
Piše: Ervin Mičetić
pcchip.hr
58

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.