Uzbudljivim završnicama 8. sezone A1 Adria Lige

вторник, 23 ноември 2021 06:55

Andrija Jovićević
završilo treće izdanje Reboot Online Games Weeka
U sklopu gaming festivala Reboot Online Games Week powered by A1 odigrana su finala osme sezone najvećeg regionalnog esport natjecanja. Uživo iz Esports studija, na streaming servisima i društvenim mrežama A1 Adria Lige, ljubitelji gaminga mogli su pratiti napete okršaje najboljih regionalnih esportaša u četiri videoigre: Brawl Stars, FIFA22, League of Legends te Counter-Strike: Global Offensive.
Prvi dan bio je u znaku mobilne igre – Brawl Stars. Prestižnu titulu najboljih Brawlera u regiji osvojila je ekipa Flow (Andrey, Adry, DzonDzon i Lavvek) nadmašivši tim Winx Club u napetom finalu s rezultatom 3:2.
Četvrtak i petak bili su rezervirani za najpopularniju simulaciju nogometa – FIFA22 koju su finalisti igrali na konzoli PlayStation5. Za najboljeg e-nogometaša opet je okrunjen amke2001 i to treći put zaredom, nakon što je još jednom nadmašio glavnog konkurenta brstimira.
U subotu je došao red na League of Legends. U finalnim borbama u popularnom LoL-u ovaj su se put najuspješnijima pokazali Metamoon, dok se ekipa Harmony ponovno morala zadovoljiti drugim mjestom, kao i u sedmoj sezoni.
Neizvjesna CS:GO završnica obilježila je posljednji dan natjecanja u sklopu osme sezone lige. U nedjelju kasno navečer saznali smo da je naslov prvaka i nagradu od 2.000 eura zasluženo odnijela ekipa PORTUGAL, dok su odlični iNation završili drugi. Inače, ukupni nagradni fond A1 Adria Lige u 2021. godini iznosio je gotovo 200.000 kuna.
Sudionici te ostali ljubitelji esporta priključili su se humanitarnoj akciji i tijekom turnira prikupili više od 20.000 kuna kao doprinos pokrivanju troškova liječenja u inozemstvu teško oboljele djevojčice iz Šibenika.
Osim uzbudljivih mečeva, održano je i nekoliko zanimljivih panela. Stručnjaci iz različitih segmenata gaming i tehnoloških industrija raspravljali su o tome kako 5G pridonosi boljem iskustvu igranja, kako organizirati esport turnir ili, primjerice, o odgovornom gejmanju  –  koje su odgovornosti developera, igrača svih uzrasta uključujući djecu, ali i njihovih roditelja.
Velika završnica A1 Adria Lige te drugi sadržaji iz Esports studija bili su integralni dio trećeg Reboot Online Games Weeka powered by A1. Iz ukupno tri studija u pet dana emitirano je više od stotinu sati interaktivnog programa s naglaskom na igre najnovije generacije, druženje i razgovor s najpoznatijim gaming influencerima, puno nagradnih natječaja te novosti iz svijeta hardvera.
Sve o upravo završenoj 8. sezoni A1 Adria Lige te vijesti i najave budućih sezona mogu se pronaći na digitalnima kanalima Lige: YouTube; Facebook, Instagram; Twitter; Twitch; Trovo i Discord.
Post Uzbudljivim završnicama 8. sezone A1 Adria Lige je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.