United Group negira optužbe o porezu

сабота, 14 октомври 2023 07:11

United Group objavila je saopštenje u kojem demantuje optužbe u vezi sa svojim operacijama u Sjevernoj Makedoniji.
U saopštenju, koje prenosi N1 United grupe , navodi se da su 4. oktobra poreske vlasti u zemlji izvršile inspekciju prostorija Total TV-a i njenih nezavisnih kooperanata. Total TV je operater satelitske televizije i posluje u okviru United Grupe.
“Total TV i njeni podizvođači u potpunosti su sarađivali sa poreskim inspektorima i dali sve tražene informacije”.
United Group, dodaje se u saopštenju, poštuje porezne zakone u svim zemljama u kojima posluje, uključujući i Sjevernu Makedoniju. “Kompanija je uvjerena da će poreske inspekcije koje su u toku pokazati potpunu usklađenost sa svim poreskim i zakonskim zahtjevima od strane Total TV kompanije”.
N1 navodi da su posljednjih dana pojedini provladini mediji širili zlonamjerne i neutemeljene glasine o poreskoj kontroli. Informer i drugi provladini mediji u Srbiji u svojim publikacijama iznosili su neistine o ciljevima istrage, navodeći da se istraga odnosi na Junajted grupu, kao i na njene akcionare. Istraga se odnosi samo na Total TV. Osim toga, tabloidi su otvoreno kršili pretpostavku nevinosti i tvrdili da je Total TV kriv za utaju poreza. „Nažalost, pojedini mediji van Srbije preneli su ove neosnovane optužbe bez provere njihovog porekla ili istraživanja.
United Group će, dodaje se, preduzeti sve potrebne pravne radnje da zaštiti svoj ugled i istinu.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.