Turski dramski hub Dizi se širi u Bugarskoj

вторник, 7 февруари 2023 13:25

SPI/FilmBox je proširio svoje partnerstvo sa bugarskim telekomunikacionim provajderom Vivacom kako bi uključio turski premium dramski centar Dizi u ponudu kanala ovog drugog.
Dizi je osnovan u aprilu 2019. i emituje nagrađivane i popularne turske serije sinhronizovane na više jezika.
Vivacom već nudi tri filmska kanala iz SPI portfelja, a to su FilmBox, FilmBox Extra, FilmBox Stars, uz tematske kanale i širok izbor FilmBox sadržaja na zahtjev koji obuhvata sve žanrove.
Dizi emituje niz turskih serija koje su od ovog mjeseca postale dostupne Viacom pretplatnicima. Ugovorom će se također produžiti njihov ugovor o distribuciji između dvije kompanije, što će omogućiti pretplatnicima kontinuirani pristup portfoliju SPI kanala i FilmBox sadržaja na zahtjev.
Kanal je odmah dostupan Vivacom pretplatnicima na EON, DTH i IPTV platformi.
Komentarišući ugovor, Murat Muratoglu, šef distribucije u SPI International, rekao je: „Drago nam je što ćemo publici jednog od naših dugogodišnjih partnera u Bugarskoj, Vivacoma, predstaviti nove kanale koji sadrže vrhunski, vrhunski sadržaj. Dizi kanal je jedan od naših najpopularnijih kanala širom svijeta koji privlači i ljubitelje turskih serija i one koji uživaju u dobro osmišljenim pričama visoke produkcijske vrijednosti.”
Hristina Borisova, viši menadžer za proizvode i usluge, dodala je: „Mi u Vivacomu smo veoma srećni što ćemo zajedno sa našim dugogodišnjim partnerom SPI, preko Dizi kanala, moći da našim gledaocima predstavimo visokokvalitetnu tursku produkciju. Vjerujemo da će ovo biti vrlo uspješno partnerstvo koje će oduševiti ljubitelje dobro ispričanih priča.”
31

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.