Svjetsko atletsko prvenstvo na Eurosportu

четврток, 3 август 2017 11:18

16. Svjetsko prvenstvo u Londonu (4-13. kolovoza) trebalo bi ostati u pamćenju ljubitelja atletike kao posljednje veliko natjecanje na kojem se na stazi ukazao zasad najveći atletičar 21. stoljeća Usain Bolt. On će nastupiti na 100m, kao i u štafeti 4x100m i pokušati dodati još koje zlato svojoj zbirci od 11 svjetskih i 8 olimpijskih. Biti će zanimljivo vidjeti i tko će ga naslijediti u ulozi najbržeg i najatraktivnijeg sprintera na svijetu, da li će to biti Kanađanin Andre de Grasse (100m, 200m) ili Južnoafrikanac Wayde Van Niekerk (200m, 400m).


U Londonu će se zadnji put na stazi pojaviti i britanski kralj dugih pruga Mo Farah. Ovaj peterostruki svjetski prvak i četverostruki olimpijski pobjednik probati će ponovo osvojiti titule i na 5 i na 10 kilometara, a račune će mu htjeti pomrsiti, kao i uvijek, razni Kenijci i Etiopljani.

Od ostalih velikih dvoboja na ovom prvenstvu možemo najaviti spektakl u muškom koplju (Nijemci Vetter i Roehler ove godine redovito bacaju preko 90 metara), muški dalj s još jednim Južnoafrikancem Luvom Manyongom koji skače preko 8,60, kao i epska nadmetanja u ženskom troskoku (Kolumbijka Catherine Ibarguen protiv Venecuelanke Yulimar Rojas na daljinama od oko 15 metara) i na 100m prepone (svjetska rekorderka Kendra Harrison protiv kolegica iz reprezentacije i Australke Sally Pearson).

Što se tiče hrvatskih nada, osim Sandre Perković koja se nedavnim najboljim hicem u svijetu ženskog diska u zadnjih 25 godina 71,41 vjerojatno pretplatila na novo zlato, tu je i senzacionalna olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak koja je s nedavno bačenim sedmim hicem svih vremena 68.43, uz legendarnu Čehinju Barbaru Spotakovu, postala glavna favoritkinja i za svjetski naslov. Od naših atletičara pak, u finale bi lako mogli ući kuglaši Stipe Žunić i Filip Mihaljević, kao i motkaš Ivan Horvat.

Eurosport

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.