Stiže prvi AI alat na Windowse 11! Radi se o novoj „Smart Snap“ funkciji.

четврток, 20 април 2023 14:24

Windowse 11 očekuje značajna nadogradnja tijekom jeseni ove godine jer se planira veliko ažuriranje na kojem Microsoft marljivo radi. U međuvremenu smo saznali da bi jedna od budućih značajki upravo mogao biti AI alat pod nazivom „Smart Snap“. S njim će se dobiti potpuno novo iskustvo kad je u pitanju popularna „Snap layouts“ funkcija te će mogućnosti prilagodbe izgleda zaslona biti još bolje.
U fazi testiranja
Unutar Windows Insider programa za Windowse 11 primijećeno je kako je ubačena početna verzija „Snap layouts“ alata kojeg pokreće umjetna inteligencija. Bilo je poznato da Microsoft radi na „Smart Snap“ alatu, no sada smo konačno dobili uvid u to kako izgleda te njegov dolazak možemo očekivati tijekom ove godine. Zasad još ne znamo hoće li to biti prije velikog jesenskog ažuriranja Windowsa 11.
„Smart Snap“ zasad se može testirati samo pod nekim konfiguracijama i vrlo je dobro skriven, ali već su izašle neke konkretnije informacije o njemu.
Način rada
Poznato je da Windowsi 11 imaju „Snap layouts“ značajku s kojom se na pojedinačnom zaslonu može otvoriti veći broj prozora s aplikacijama ili programima koje u tom trenutku koristimo. Na taj način korisnik može povećati svoju produktivnost, olakšati si multitasking i prilagoditi veličine prozora i njihove prikaze svojim potrebama. Sa „Snap layouts“ značajkom se, zapravo, optimizira prostor na zaslonu dok se radi na specifičnim zadacima.
Microsoft je s Windowsima 11 također predstavio „Snap Assist“ pomoćni alat koji se automatski pojavljuje nakon što se napravi prva prilagodba otvorenih prozora na zaslonu. Pomoću njega se otvoreni prozori prikazuju kao thumbnailovi s kojima se bira koje će se prozore dodati unutar prikaza zaslona. „Snap Assist“ omogućava mijenjanje veličina i položaja granica među otvorenim prozorima putem povlačenja linija na način da ne ostaju prazni dijelovi na zaslonu.
Nove i dodatne promjene koje donosi „Smart Snap“ uključit će integraciju pametne prilagodbe zaslona koja će sa svojim funkcijama unaprijediti korisničko iskustvo. „Smart Snap“ ima atribut AI alata zato što će pamtiti i razumjeti ponašanje korisnika kad je u pitanju prilagodba zaslona.
„Smart Snap“ će pamtiti prilagodbe prozora određenih grupacija aplikacija ili programa, no isto tako će davati i savjete kako si korisnik može praktično urediti zaslon.
Način rada „Smart Snapa“ posebno će koristiti onima koji često rade multitasking te se iznova služe istim aplikacijama, a žele optimizirati prikaz na zaslonu radi praktičnijeg rada i pregleda aktivnosti.
Piše: Ervin Mičetić
pcchip.hr
41

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.