Saturday Night in San Francisco.

понеделник, 4 јули 2022 16:20

Piše: Darko Brlečić
Friday Night in San Francisco je live album snimljen davne 1981 godine. On je posljedica vrhunske izvedbe tri različita gitarista koji su udružili snage kao demonstraciju glazbene moći. Snimka tog koncerta se kasnije pojavila na vinilu i postala kultni uzorak za demonstraciju akustične glazbe na raznim analognim sessionima diljem svijeta. Moja malenkost također uživa u tom uratku. Moje dodatno veselje je potencirala  vijest da od 01.07.2022 godine je krenula svjetska promocija preko prednarudžbi za album Saturday Night in San Francisco.
 
Album Saturday Night in San Francisco je rađen satima preko originalnih master vrpci na kojima se nalazi 16 pjesama. Jedan od najpoznatijih članova famoznog tria- Al Di Meola s pratećim timom je izvrsno vodio izradu ovog albuma oživljavajući taj uradak na tri medija: LP ploči, CD i SACD izdanju. Ova koncertna izvedba iz 6.prosinca  1980, dakle godinu dana prije legendarnog albuma je odrađena u Warfiled Theatreu. Kako stvari stoje izgleda da je AL Di Meola u suradnji s kompanijom Impex, te suradnjom s inženjerom miksanja Royem Hendricksonom i inženjerom masteringa Berniejem Grundmanom rekreirali glazbenu čaroliju iz ranih 80-tih godina. Prednarudžba za ovaj album je u tijeku.
https://www.youtube.com/shorts/TsLa2pVVBbk
 
 
 
Post Saturday Night in San Francisco. je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.